Wednesday, December 30, 2009

" New Years are Great, New Days are Better "



Azam tahun baru @ New Year’s resolution merupakan satu komitment yang dibuat oleh seseorang individu untuk menganjak atau menubuhsemulakan(adekah?) kelakuan, selalunya berkaitan dengan cara hidup.

Antara-antara resolutions yang slalunya diazamkan!:

1. Meningkatkan kesihatan: turun berat badan, lebihkan bersenam, makan dengan cara yang betol (eat better), kurangkan alcohol, berhenti merokok!

2. Meningkatkan kewangan: membayar segala hutang piutang, simpan duit (kawen)

3. Meningkatkan career: mendapatkan kerja yang lebih bagus!

4. Meningkatkan pelajaran: improve grades, mendapatkan pendidikan yang lebih bagus, mempelajari something new (bahasa asing or music)

5. Meningkatkan diri: lebih organized, mengurangkan stress, kurangkan tamak haloba, pengurusan masa dengan lebih baik, lebih independent!

6. Take a trip! (vacation la woi!)

7. Sukarelawan! Hahah. Boleh ke?

So? Apa resolution or resolutions tahun ni? Tolong tetapkan untuk aku!

p/s: penah ke completekan azam? Macam tak pernah je.

4 comments:

eah said...

pe lagi kalep..
siap kn master ngn cepat..!!yeyh!!

Carl Samsudin said...

2 la! antara azam yang harus ditunaikan! go go go!!!!!

ChUcK SaGaCiOuS said...

haha...tu la...
cam xpnh jer dgr
ko buat azam...
biasa azam nk siapkn
kejer coz da nk dkt
dateline...

Carl Samsudin said...

coz azam aku pada setiap hari.!!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails