Wednesday, December 30, 2009

" Kebosanan jadi Kekaguman "


Actually takda motif pon tulis entry ni. tapi nak story jugak! tadi aku ada meeting untuk postgrad student. untuk ada pemilihan-pemilihan ahli-ahli tertinggila untuk postgraduate student version faculty of science. aku pon pergi la sebab nak jadi student yang baik la katakan. then sampai-sampai sana amatla membosankan. dengar je la bukakan telinga. ha! dekat pintu masuk aku dapat pen UTM yang berwarna warni. then apa lagi. aku duk menconteng-contengla tangan aku. sampai orang- disekililing memerhatikan... inilah hasilnya dikala bosan!

hasil kerja aku seorang!!

saksikan tambahan dari wan!:



seperti merak itu hazwan yang tambah! biasa la tu. tu corak-corak ciptaanya! (edit skit-skit oleh aku).

nak diceritakan lagi. tengah aku syok-syok buat benda ni. budak lab aku ANEP dipilih jadi president? hahaha! gila gentang la ko anep! tak percaya aku. skalung tahniah untuk anda! CONGRATULASI!!

p/s: entry ini untuk kepuasan diri sahaja!

" New Years are Great, New Days are Better "



Azam tahun baru @ New Year’s resolution merupakan satu komitment yang dibuat oleh seseorang individu untuk menganjak atau menubuhsemulakan(adekah?) kelakuan, selalunya berkaitan dengan cara hidup.

Antara-antara resolutions yang slalunya diazamkan!:

1. Meningkatkan kesihatan: turun berat badan, lebihkan bersenam, makan dengan cara yang betol (eat better), kurangkan alcohol, berhenti merokok!

2. Meningkatkan kewangan: membayar segala hutang piutang, simpan duit (kawen)

3. Meningkatkan career: mendapatkan kerja yang lebih bagus!

4. Meningkatkan pelajaran: improve grades, mendapatkan pendidikan yang lebih bagus, mempelajari something new (bahasa asing or music)

5. Meningkatkan diri: lebih organized, mengurangkan stress, kurangkan tamak haloba, pengurusan masa dengan lebih baik, lebih independent!

6. Take a trip! (vacation la woi!)

7. Sukarelawan! Hahah. Boleh ke?

So? Apa resolution or resolutions tahun ni? Tolong tetapkan untuk aku!

p/s: penah ke completekan azam? Macam tak pernah je.

Monday, December 28, 2009

" BBQ + Akikah "

Lama tak update blog. Busy sikit weekend ni sebab balik rumah. Birthday mak and kenduri akikah Arissa and Danish. So ni aku ceritakan sikit apa yang berlaku weekend nie. Plus aku happy sebab ramai family aku datang. Family first! love them!

Antara gambar-gambar yang disnap! click click!!

Pican Buterscotch to my mom! Happy birthday darling. sedap la kek ni. tapi lama-lama muak. kitorang makan masa mula-mula cakap "sedap la kek nie". smpai separuh jalan makan. "eh! muak la". semua cakap macam tu. hahaha. sehati sejiwa. tapi habis jugak! sponsored by alif. padahal share ngan kakak-kakak aku. sebab aku beli so aku tulis la nama aku. gila tamak!

ni la Puan Khatijah a.k.a mak aku! sorry la gamba gelap. saje nak sensored mak. hahaha! padahal kamera tak berkualiti. nak gamba cantik sila la blanja anakmu ini dslr ok!

aku ada buat sikit makanan dari Palembang (Belle yg ajar). so aku buatkan la sempena birthday mak aku ni. lama aku tak masuk dapur masak-masak. so nama masakan ini adalah GODAM. sebab kita mengodam(menghancur-hancurkan kentang tu). cara-caranya ialah: hahaha. secret.

hell yeah! sorry aku buli ko Natasha kopek kentang! sayang ko la! owh. GILE KENTANG!!


pose-pose sikit amik gamba sebab tengah menyediakan benda-benda nak buat godam ni.

before bakar. sorry la buruk rupa macam tuan dia. saya tak berseni!

da siap bakar! semua kata sedap! tahniah la Carl! first try kot! thanks jugak kat budak yang ajar!

Then ke esokan harinya, kenduri akikah anak-anak buah tersayang aku. beza umur mereka seminggu sahaja. pandai merancang. nanti da besar tubuhkan group ok!:

Danish Darwish - anak Kak Intan

Arissa Ryehana - baby Kak Asha!

Persiapan untuk akikah! kakak aku semangat la! terbaik la aok!

pemalas-pemalas a.k.a jiwang gedik! main fb and myspace dikala orang busy buat kerja!

pakar-pakar PES sedang berentap. orang buat kerja dia syok bermain game. tapi best la abang-abang ipar aku ni. tak tau malu! hahaha. nanti kita lawan lagi okeyh!

hahaha! ini dia 2 ekor kanak-kanak yang xreti duduk die. suka membula orang-orang yg lebih tua dari dia! honey and atish!

view dari dalam. pemalas-pemalas sedang berkumpul sambil mengumpat. "tak sedap la rasenye makanan die".. hey!! belom makan lagi nak bebel-bebel.

View dari tempat pengumpulan para pemakan terhebat di dunia. silakan makan ye. saya tau makanan dia sedap! credit 2 my mummy sebab anda mencari makanan yang sedap. yang penting PAPADOM!

ini abg ipar n kakak aku (kak intan@sheila). parents kepada Danish Darwish.


rakan-rakan aku yang hadir! hampeh. sikit je datang. bukan sikit tapi seketul dua. tapi tak kesah pon! hahaha.

Bella Bora bersama rakan (jiran dia kot). thanks datang jugak! sebab rumah kau dekat kan! jumpa kat utm plak lepas ni k!

ni Boi (gangster kuantan) and Kitik "The Kazens". mesra diorang. macam lama tak jumpa. padahal satu kampung.

OMG! shes coming kot. dia kata dia sangat busy kat Kuala Kubu Baru. but then dia datang dengan Boi. aku tak expect langsung dia datang. thanks alot belle!!!

Bermula la kami dengan sesi-sesi pembasuhan pinggan. selalunya if ada event-event macam ni dalam family aku "The Kazens" la diberikan tugas untuk sesi pembasuhan seperti ini. sampai sakt-sakit pinggang. sebab tu kitorang taksabar nak kawen. nanti giliran yang kecik-kecik pula ambil alih. ready ye korang!

pembasuhan yang tak sistematik. even da berpengalaman selama beberapa tahun. tapi lantak ape! janji kerja siap.

Belle and Boi pon tolong. kejap jek! sebab lepas tu hujan yang lebat. thanks to hujan sebab membasuh pinggan minggan kami! sayang hujan! Noh. takde kene mengene kot.

Habis cerita aku di hujung minggu. dekat UTM da ni. kene buat kerja pulak!!

p/s: thanks to melor sebab blanja lamb chop dekat singgah selalu semalam. len kali aku blanje plak ok! bye!

Thursday, December 24, 2009

" All I want this Christmas is you "



Merry Christmas!! i love alessandra ambrosio! sexy pose.

Christmas atau Hari Natal merupakan hari untuk penganut agama Christian berholiday. Christmas day merupakan hari memperingati kelahiran Jesus of Nazareth a.k.a Jesus Christ. Christmas disambut pada 25 Disember setiap tahun tapi tarikh ni belum sure tentang tarikh kelahiran Jesus Christ. Walaupon secara traditionalnya Christmas disambut oleh penganut Christian tetapi secara luasnya ia still disambut oleh rakan-rakan yang non-Christian.

Sila jangan salah faham ya! Aku suka Christmas sebab suasana dia. Sejuk, tenang, tengok kanak-kanak riang, decoration yang berwarna-warni, "hijau+merah+putih", chocolate, toys. Aku suka suasana Christmas. Tapi Raya Puasa tetap dihati. Peringatan kembali. Aku orang Islam. Aku just suka suasana Christmas. PEACEFULL!

Apa yang terlintas di fikiran ketika Christmas muncul:...

Semestinya snow! snowflakes yang amat cantik susunan structure dia. snow? apa lagi sejuk la. leh buat snow man! main snow fight! ice skating.. syok! i love winter!

Next! Christmas tree. cantik. hiasan yang berwarna warni. if skarang korang pegi mall-mall besar semua tengah memperagakan christmas tree tercantik and terbaik! dengar cerita Pavillion paling best! ape lagi. jom usha!

Candy cane? hell yeah. dalam fikiran aku bende nie aku selalu fikir mase christmas. coz its cute! notty-notty. haha!

Toys! absolutely la kan. tak bermakna Christmas without toys! enjoy kanak-kanak! pau ibu dan bapa anda ye. if aku la aku nak toys paling mahal. ape eh. nikon d90?? hahah!

tak lupa kepada pakcik santa tersayang. even anda buncit anda tetap ramai peminat. so jangan ingat buncit itu tidak hot ye!

p/s: again. selamat hari natal kepada penganut-penganut christian! kepada rakan-rakan ku! enjoy your day tomorrow!!

even hari yang sejuk, sesejuk christmas. the kazens tetap hangat membara! see you all tomorrow!

Tuesday, December 22, 2009

" RoostJuice+Bar "


"pintu masuk"

Roost = bird or groups of birds resting action. Deco diinspirasikan dari vintage atmosphere era 1970-an. Bar ini amat popular dengan small coloured bucket, makanan yang amat sdap (turun temurun dari mana ntah). Terletak di jalan dhoby johor bahru, bangunan bersejarah yang dua tingkat (usia antara 50 tahun kot..). back into hippies era! Wooohaa!! Music? Best giler.. especially indie, folks. Di tingkat atas ade kedai “The Girl Next Door”. Dari design lama-lama hingga ke design baru-baru, quality second hand items, handmade items, (memprovide grooming-grooming jugak kot). Untuk gadis-gadis. Lets come and check.


dua di atas. pandangan indah di tingkat bawah. kaunter bayaran.



antara hiasan-hiasan di dinding yang menarik

tv lama tu. kat rumah pakcik aku ada satu!

air di dalam baldi yang comel

santa chair and chirstmas tree

view from the second floor

aku suka. polaroid pics!


still sangat suka. Lomo pics.!!


"The Kazens" at RoostJuice+Bar


p/s: lepak roostjuice+bar best. habis rm4 ringgit aku! haha. miss the kazens

selamat malam semua. kitik kepenatan. kesian. thanks the kazens.

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails