Tuesday, January 26, 2010

" Happy Birthday Melor "


Nah! ini dia. khas untuk kawan aku. Nadia Farhana @ Melor!! hari ini hari jadi budak ni. so dengan bersungguhnya aku buatkan entry untuk dia ni. so mari sama-sama kita layan. konsep entry aku ni "kembali ke zaman silam, zaman jahiliah bersama melor". hahaha.

Jap. sebelum tu aku nak nyanyikan untuk ko jap! Happy birthday to you, Happy birthday to you, Happy birthday to melor, Happy birthday to you~!!

Story sikit mana aku kenal budak ni. aku jumpa dia masa kelas english aku mase aku degree. mula-mula lepak dengan die pelik jugak la sebab dia la 1st member aku sarawakian. then lama-lama sangat best la pulak. sangat best la lepak dengan ko melor!! rindu zaman-zaman jahiliah kita time degree. sampai pointer tungang langgang. lets menyelam ke dasar!!

ini la tuan empunya badan yang gempal ni. melor. (zaman dia dengan beanie)

time ko belanja kitorang makan dekat singah selalu. 1st gaji ko. aku makan lamb chop yang sedap dan banyak tu.


ko ingat? aku tengah try camera hp aku. panorama style. lokasi dekat meranti nak berbuka puasa!

ko ingat time kita pergi roost bar dengan adec, coco and hani? ko dengan seluar pendek hijau ko tu!

ko ingat masa kita buat steamboat dekat L50? ko tak siap assigment yang nak kene hantar esok pagi. ko memang pemalas!

ko ingat zaman kita beraya dengan berbaju raya semangat2? then lepak beach club dengan baju raya! terkejut romal tengok. haha.

ko ingat zaman kite pergi kolumpo then kite stuck kat genting? tidur dekat kabel car? mandi dekat petrol pump? pergi melaka? beli wayfarer ni dekat da curve? masih ada dalam dashboard kreta aku.

ko ingat tak ko semangat nak tukar style masa ni? ko beli jacket@vest tu? mesti ko rasa ko sangat style kan time ni?

ko ingat tak hadiah hari jadi ko taun lepas? lomo holga ni la kan kitorang hadiah kan dekat ko. macam kanak-kanak nangis-nangis nak lomo! last skali kitorang kasikan dekat ko. suka la tu.

ko ingat tak if aku nak pegi makan mesti ko ada skali. even weekend pon aku kene jaga makan minum ko. sampai badan ko dari kecik dayah jadi macam ni. ni masa kita makan dekat dataran. steamboat + tahu bakar!

ko ingat tak kita ni camwhore jugak?haha. tapi aku tak boleh lawan syapik la.

ko ingat tak kat mana ni? pantai dekat kuantan kan?

ko ingat tak masa ni kita pergi kuantan pukul 12 malam dari joho? 2 buah kereta. sampai rumah atok aku pukul 5 pagi. sahur then terus pergi telok chempedak. nak tengok sunrise. ni la masa tu. nostalgia?

ko ingat tak masa kita nak balik dah dari kuantan? kita singgah kat pantai ni untuk bergambar. masa tu ko rasa ko la paling sexy. badan ala-ala supermodel.

malam tu kita lepak dekat telok chempedak masa hujan renyai-renyai. ingat tak!! takkan aku ingat sorng je. penat la.

ini ingat?

haaa! ini menarik. ko ingat tak setiap malam yang membosankan kita mesti lepak azza's? parking kreta aku baik punya. then bukak bonet blakang. hahaha. sampai satu hari pakgad datang. kerja gila. haha. chachos? remember..
ko ingat masa kita amik-amik gambar dekat balai cerapan ni? ko mesti nak tema colorfool ko tu. tapi menarik la sebab ko cerah macam langit.

ni dekat payung seri putri. tak tau da nk cakap apa. makan sini murah. ko makan banyak.

yeayh! last. time ni ko tak ingat aku tak tau la nak cakap apa. ni time kita meraikan konvo kita. bbq dekat desaru. sangat best time ni. sejahil-jahil ko pon still grad jugak kan. terutama syapik. hahaha. the best la!

Aku cakap ni macam ko tengah lupa ingatan kan? haha. sempena birthday ko aku bawak ko kembali ke zaman-zaman kegemilangan kita. aku tulis ni pon aku da rindu zaman-zaman jahiliah dulu. btw. happy birthday again!!

p/s: malam ni lepak ok for bday melor syapik syima dayah! jangan tak jadi!

6 comments:

ChUcK SaGaCiOuS said...

HAPPPYYYYY BIRTHDAAYYYYY MELORRRRR!!!!
huhu...suke gile ah kalep...
(cam besday aku plak) tp lantak ah...
byk siakkk nostalgia...tp isu aku grad
jugak wlopn jahil mmg xpnh abis eh...
haha...mlm nie...confirm!!!nnt aku
roger kt mane mahu lepak!

Carl Samsudin said...

hahaha. happy bday again melor. ntah2 melor baca ke x aku tulis ni. hampeh jek. smngt aku tulis.

Pisyek said...

walaupun x knl, aku nk wish juge..

hepy besday melor!!

hehe... =P

thinking to0 much said...

thanx kalep... terharu siot!!!! haha.. aku ingat la sumer tuh.. sgt sonok jugak..huhuhu

Carl Samsudin said...

welcome melor. nanti kite wat trip lagi ok. desaru + tioman!

ChUcK SaGaCiOuS said...

tioman 5,6,7hb ok!!!
set!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails