Friday, January 8, 2010

" Kisah Klasik "


Ini merupakan antara koleksi-koleksi kecil gambar-gambar klasik aku. banyak lagi tersimpan dalam album gambar dalam laci dekat bilik tidur mak aku. haha. so if korang datang rumah aku nanti aku tunjukkan. ingatkan la aku ok!

aku merupakan anak kecik yang diberanakkan di hospital bentong, pahang. anak jati pahang ni! dibesarkan di bentong, kuantan, melaka, kolumpo. dan sekarang aku di joho. besarkan perut. jom review gambar-gambar aku masa kecik-kecik!

ni merupkan kenangan aku masa aku pergi genting, kota keriangan. aku naik boat ni bersama abah aku. nampak tak kaki dia kat sebelah tu?

gambar aku bersama raksaksa gemuk. kakak aku. shasharena. masa ni dia garang bagai badak. asyik nak pukol aku jek. penah satu hari dia pukul bontot aku smpai ada cop lima jari kat bontot aku. last skali dia kene marah dengan mak aku. padan muka ko badak!

gambar aku bersama kakak kedua aku, sheila. dia ni tak garang sangot kot. tapi kuat mencarut. tak tau kenapa. lepas tu dia ni suka girlish-gerlie sikit. tak ingat sangat la pasal dia ni. sebab dia tinggal ngn opah kot. (leher aku macam big-apple).

ehmm.. sweet x? ke lucah? haha. da tapis da tu. ni kakak aku paling aku sayang. waklu! paling aku xsuka. sebab da besar aku asyik gadoh je dengan dia. owh lupa. nama dia ruby. masa kecik-kecik punya la baik dengan aku (ni sebagai bukti). da besar ko layan aku macam pencacai ye. btw ko da mengandung 7 weeks da kan. kasi anak lu cerah sikit ok. minum air soya banyak sikit. aku sayang je ko sebab aku nak anak buah!



uish! banyak la pulak gambar aku dengan si ruby ni. sebab kami suka amik gambar. ataupon mak aku rasa aku dengan ruby ni comel skali kot dalam anak-anak dia. tak pon sebab dimana ada aku di situ ada si ruby ni. hahaha! (sehitam dan seburuk ruby masa kecik tapi sekarang dia da jadi model ok!!)

ini mak aku! aku ingat lagi katil ni. katil ni la mak aku selalu mengumpulkan anak-anak die dan menceritakan cerita hikayat kanak-kanak. kami dengan khusyuk tenuk mendengar. "repunzel-repunzel hulurkan rambutmu..." hahaha.


ini abah aku. sila percaya baby yang dia pegang tu adalah aku. bukan baby jiran sebelah rumah dia tau. huhu. nampak perbezaan tak? nanti aku besar aku macam abah aku ke? tak tahu la kan.. (btw abah aku dah meninggal 2 tahun lepas. al-fatihah).

ni la batul "the kazen". hahaha. dari kecik kami berkawan! aok style skali batul. sorry aizad, syahir and kitik aku tak upload gambar aku bersama korang. next time ok!

aku, aku, aku, dan aku!!

p/s: teringat zaman kecil-kecil. haha. kisah klasik untuk masa depan. (mak aku cakap masa aku kecik cerah, kulit halus, sekarang macam anak india kulit biawak).

11 comments:

Reef said...

ya allah,, sebijik muka dr kecik smpai bsr..
cute giler!! hahaha..

Carl Samsudin said...

sebijik ke? hahaha. kirenye aku kiut la ef faref? thakns alot!

Reef said...

ko mmg cute pn.. hehee..

Carl Samsudin said...

owh yeke? huhu.. thanks alot la kate cmtu. susah kot org nak puji aku nie....

ema said...

erk.cute la sgt kn.muntah darah boleh x.

me e2 saya :) said...

haha . gile jewp . kak b sgt chumil !

Carl Samsudin said...

hahaha. jeles kot!

Reef said...

mse ko kecik2 mmg la cute... dh bsr ni kureng la sket.. xpyh nk muntah drh pn.. hahaha..

Carl Samsudin said...

xkesah la. janji ade kiut 2 sikit! hahaha.

FatinNadiah said...

aku pon nak wat kisah classic cam ko la kalep.
btw, ko comel memang time kecik2.
da besar.. btol la mak ko kate tuh. hahahaha!
tp aku kecik2 tak comel.
bile da besar.. comelnyeeeee~~
(ok, sila muntah skng!)

Carl Samsudin said...

waa... haha. yeah! ternyata aku agak comel eh mase kecik. besar kacak kan? hahah. ko mang comel. montel bulat!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails