Sunday, February 28, 2010

" Ekplorasi Air Terjun Ledang "


Survivor Ledang - Credit to Reza Mohamed.

Selamat pagi aku nak cakap da tak boleh. jam da pukul 3. gila lama aku tidur dari semalam. kes penat gila semalam seharian berjalan. pergi mandi air terjun gunung ledang bersama friend-friend terhebat. bravo korang. tak tau la pukul berapa korang bangun harini. aku bangun-bangun je bukak laptop. update belog kejap. semalam tak sempat. penat gila b**i.

Aku macam nak story sikit la pengalaman-pengalaman semalam kat sini. even dekat facebook aku da penuh inbox yang distroykan pasal pengalaman-pengalaman semalam oleh ahli-ahli yang terlibat. so aku nak story kat belog pulak.

Smalam aku bangun tidur pukul 4.50 pagi. gigih bangun tunggu zack dekat petronas skudai. then dalam pukul 5.45 pagi aku, zack, azhar gerak pergi muar sebab nak pergi amik dato yahya. lepas amik dato yahya around 8.30 pagi kitorang pergi melantak breakfast dekat tangkak dulu. yang lain gerak lambat sikit, so diorang pergi melantak dekat hentian pagoh. dalam pukul 10 pagi semua da sampai dekat kaki gunung ledang. bersedia untuk panjat dan mandi manda dekat sana!

Panjat-punya-panjat. penat gila dowh. wtf! dalam setengah jam jugak la memanjat tu. last sampai jugak kat kolam putri tu. memang terbaik. so makan-makan makanan yang ada. macam-macam korang bawak. (keledek+mayonese+black paper.. mee goreng 8 orang)! terbaik! mandi memang menakjubkan. air sejuk gila. kasi naik atas punya atas waterfall. fuh terbaik view dekat sana. tapi aku tak stay lama. then aku turun balik kat kolam putri. kasi main scuba diving dekat satu lubuk tu. sangat terbaik!! aku rasa nak lagi haha. then around pukul 4 petang kitorang turun ke kaki bukit. time ni perkataan terbaik. GEGEL....

Then, gerak pergi Muar. makan mee bandung muar dekat restoran abang sayang. dato yahya cakap dekat sini terbaik jugak mee bandung dia. then lepas melahap kekenyangan kitorang gerak ke tanjung emas. tengok belambak gila monyet-monyet yang jinak tak terkata. hahah. macam-macam jenis ada. dari yang tough sampai ke punk rock! then agak-agak dah nak gelap singah rumah dato yahya makan tart and air kopi. memang refreshing. layan gelak dengan lawak-lawak wandi. memang pecah perut. "mana ada picah! ".haha. aroung 8.30 balik gerak ke jb. aku naik kereta terus tdo. sedar-sedar da kat tol skudai. pengalaman menarik ke air terjun ledang...

thanks alot to: zack, azhar, yaya, reza, pendi, enol, qayum, ejat, am, farah, wandi, idi, cik nab dan klux!!!

Nah sajian sikit gambar-gambar yang sangat hampeh aku amik. sifat malas untuk mengambil gambar semakin membuak-buak. if ada gambar dari pihak lain nanti aku edit lagi post ni untuk bahagian gambar ok.. layan!

sini la port kitorang duk pasang tikar. makan-makan. dan bermandi manda.

aku tak berapa faham apa korang cuba lakukan.

itu kaki sam bunkface! itu reza bluebird! mana wandi laila? mana enol ngan pendi statik? haha. owh lupa. time ni ada jugak orang kenal zack eh. " eh, eh.. tu bukan singer komplot ke?" ko memamng lagend la zack!

ini semua. version gamba aku sangat buruk. kita tunggu version dari reza!!

p/s: gua penat, serious. beberapa minggu ni gua malas nak keluar dari bilik dah. gua nak berehat. jangan ajak gua keluar. gua pantang. hahah.

11 comments:

Yaty said...

rest abg syg?
where eyh?
fav kedai mee bandung ak da tade
kene cari len neh
haha

Carl Samsudin said...

dia dekat tepi sungai... boleh nampak masjid dekat seberang sungai.

emma said...

wah! bestnya..cuti hr tu g mndi kat waterfall kota tinggi je..nak g sini plak la..cambest je..hehek :D

Carl Samsudin said...

try ke gunung ledang. pasti akan teruja. try capai air terjun putri!

pendi said...

carl . gambo yg 4org tuh bahye . ade bahan bukti . hahahaha

Carl Samsudin said...

itu tidak mengapa. haha.

Epul Azimi said...

Rasenye last aku pegi mase masih bayi..entah aku pon tak tau...hehehe

Carl Samsudin said...

so meh la pegi lagi epul. meh datang ke ledang! terbaik!

LORD ZARA 札拉 said...

keji siot~

muar tempat aku~

ko tak roger aku Carl~

baru nak belanja~

muahaha~

Carl Samsudin said...

next time zara!!!!

ejatt said...

carl..ko ltak gmbr tu wat pe??
bahye tuuu!!hahahaha

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails