Tuesday, February 9, 2010

" Konfius "


Special kes, entry kali ni aku tak da gamba nak diuploadkan. aku mcam nak pendapat korang. konfius kot nak pilih dslr mana yang best dan ok dari segi harga dan kualiti gambar. buat masa ni aku da aim nikon d5000 yang aku rasa features die nak dekat sama dengan d90. because d90 mahal sangat. or what? ada yang cakap d3000 pon da ok apa. so lama kelamaan aku da confius. samada nikon or cannon. damn la!

p/s: aku nak cari model perempuan yang sanggup berkemban pakai kain batik. sanggup?

14 comments:

kluxorious said...

nikon nak beli lense murah dan features senang, user-friendly.

canon untuk orang yang manja2 sbb lense mahal tapi after sales service mmg cun.

budget berapa? D3000 dah sama cam D40. Dah cukup baik dah tu for beginners. Tapi kalau nak features lebih amik D90 ar. Atau boleh beli D3000 and invest kat lense. Dpt wide lense satu dah kira cun.

Saya dah guna dua2 tapi tetap prefer Nikon.

Carl Samsudin said...

owh ok!! info terbaik dari klux!
perlukan bnyak2 lagi info da pendapat!

mR.hoho said...

alo mr Carl. aku ngan hapiz pki Sony, macam kata kluxorious tuh nikon snang nak bli lens , SOny limited sikit cuma pada Sony , minolta ngan brape jek.

tapi snang kata invest dulu pada yang entry level mcm d3000 , alpha 230/330 . yang penting pada lens dia... dah ada berbijik2 lens nanti baru tukar body..haha

Carl Samsudin said...

owh yeayh? ok2!! baek2! thanks alot!

Kirr_rule said...

carl.. ko tgk org sekeliling ko bnyk pakai aper canon ker nikon.. then ko choose ler lau sekeliling ko bnyk pakai nikon better ko trus go for nikon cz sng ko nk blaja lau ramai pakai nikon... bygkn..lau sekeliling ko pakai nikon ko beli canon... so payah sket ko nk blaja btul x?
Tp aku suggest ko go for nikon sb lense murah mcm ckp klux tu....alang2 beli ko g trus nikon D90 sure x nyesal nyer.. (aku promote nikon x dibyr nikon taw hu3)

Carl Samsudin said...

owh ok2!! confius da aku. ntah2 aku angkut je d90 nnt dowh! tunggu~!!

kluxorious said...

angkut D90. ada video feature kan? kata nak JOHO TV? XD

Carl Samsudin said...

hahaha! cadangan yang sngt baik la klux!!!!!!

nurul nadia said...

go nikonian...heh..heh...

yes, angkut je d90..

Carl Samsudin said...

gila sume suh d90! mang gua try d90 la!

nurul nadia said...

investment tu beb..camera len xleh shoot video..harge pon lebey kurang je d5000..

i'm a little bit regret sbb angkut d60 sbb tak sabar..(takut tergune duet tu sbenarnye)

u can make money wif that gadget dude...

Carl Samsudin said...

uish.. banyak tol orng pengaruh aku ankut d90 nie. huhu. aku tau. dalam hati mang sngt nak amik d90 2. terbaik kot.... stress la bile pkir qulity n money.

Kirr_rule said...

biasa ler tu..once da ad bole make full used of it....any model will b ok.. the most important thing the man behind the camera....

Carl Samsudin said...

thanks kojek!!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails