Sunday, February 21, 2010

" Mr. Fix-It and the Mrs. Home-Improvement "


Masalah utama aku dengar dari kaum hawa ni bila dengan pasangan dia bila kaum adam ni kurang mendengar apa yang diorang nak storykan. Sama ada si kaum lelaki ni tak dengar langsung or dengar awal-awal jek then buat bodoh. Lagi masalahnye bila lelaki ni dah start pakai topi mr. fix-it. Dan memberi solution untuk si kaum hawa ni untuk feel better. Then kaum adami ni confius kenapa la kaum hawa ni tak appreciate apa yang dia nak try buat. Actually si kaum hawa ni nak empathy, tapi si kaum adam ni ingat diorang nak solution. Masaalah..

Kaum adam ni always rasa yang kaum hawa ni macam nak si kaum adam ni berubah. Bila kaum hawa ni bercomitment dengan si kaum adam, diorang rasa bertangungjawab untuk mengassist si kaum adam ni growing dan cuba untuk tolong si kaum adam ni improve dalam apa sahaja si kaum adam ni buat. Time ni la si kaum hawa ni jadi mrs. home-improvement. Menjadikan si kaum adam ni diorang punya primary focus. Tak kira macamana pon si kaum adam ni tolak pertolongan si kaum hawa ni, si kaum hawa ni always waiting for any opportunity untuk tolong si kaum adam ni untuk apa yang harus dilakukan. Si kaum hawa ni rasa diorang menasihatkan si kaum adam, while si kaum adam ni rasa diorang ni macam dikontrol. Si kaum adam perlukan penerimaan dari kaum hawa.

Problem tak? Sebab itu la perlukan kesefahaman kenapa kaum adam bagi solution, dan si kaum hawa seek to improve.

p/s: enjoying playing with chuck's nikon d90 yesterday! thanks chuck!

8 comments:

ChUcK SaGaCiOuS said...

dr. love is back eh?...
haha...tp tselit aku bwh
tuh...cpt agkt slr kamu
yer...bole outing cpt2...

Carl Samsudin said...

mesty. dr love nak tolong rakan2 yang sering conflict. dan jangan ingat dr love xde conflict ok! hahaha. kita just try apa yang patut! aku benci kau!!!!!! pinjam d90!

ChUcK SaGaCiOuS said...

ini conflict dr love
ker?...haha...nah2
amik2!!!

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~
dan aku asyik dengar masalah dari dua2 belah pihak~

camna ya?

P/S : Carl, buat pop-out window untuk comment~ baru Cool~ =p

kluxorious said...

tak semua pompuan camtu, dan sometimes the role reversed ;)

Carl Samsudin said...

chuck: belom berconflict lagi yer!
zara: macamane nak buat pop-up window untuk comment 2? sila bagi idea!
akak klux: betol 2. so akak yang macamane? hahaha.

LORD ZARA 札拉 said...

ko pergi settings.

then >> Comments.

Nanti ko akan nampak >>> Comment Form Placement

Sila pilih >> Pop-up window

Carl Samsudin said...

ok thanks!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails