Monday, February 15, 2010

" Pantai Penyabong "


Awesome!! the best word to describe journey to penyabong! Exhausted! aku bagai habis tenaga. alkisah journey to penyabong ni actually aku da macam 50-50 nak join or tak sebab aku ada kenduri akikah anak sedara aku dekat kuantan. bila kalkulate-kalkulate masa. cukup pulak aku rasa masa aku nak join budak-budak JOHO ni ke penyabong. ahad. pukul 915malam. aku chow dari kuantan to penyabong. aku tak pernah dengar pon bunyi nama pantai ni. so main redah jek. area dekat-dekat dengan mersing. so dalam pukul 1130 malam aku sampai. punya la gelap jalan nak masuk penyabong ni. aku rasa hantu ada kiri kanan je masa tu. bertawakal je la. janji sampai.

Sampai-sampai je jenuh mencari port budak-budak ni. call qayum bagi direction. tapi mana-mana ntah aku sesat. haha. last sampai jugak. then aku tengok! fuh! ramai gak budak-budak ni. dengan tent-tent. kreta-kreta, 7 bijik. so kira ramai la kan. sampai jek tros join makan ayam-ayam yang da siap dimasak. almaklumla aku lambat. then main games. memang pecah perut aku gelak. haha. teka-teki dari wandi! terbaik! aku tidur lambat. around pukul 5. then bagun awal. tak seawal budak-budak lain. so terlepas gamba-gambar menarik family JOHO. main belon acah, baling selipar. mandi laut bersaing mandi ramai-ramai. haha. makan nasi lemak. thanks to klux sebab belanja. murah rezeki anda!

Gerak balik singgah makan dekat kota tinggi. tak lupa mengambil gambar dekat kubu masa zaman perang-perang dulu. btw aku nak sorry banyak. aku tak banyak gambar. malas nak amik gambar sikit. so gambar-gambar yang lebih-lebih mungkin akan diletakan di FB or blog JOHO. so sama-sama nantikan. Nah sikit-sikit gambar untuk dilayan!!

JOHO was there!

kugiran di tepi pantai

bermain fireworks. frust sebab masa ni aku tak sampai lagi

wandi. si toyol makan. btw makanan masa 2 meriah! banyak.





~::JOHO's Family::~

si ed bersama plate JOHO di tent. meriah dowh!

layan akustik bersama ahli-ahli dari kumpulan statik, laila's, komplot and bluebird.


photoshoot gila ahli JOHO bersama baju rasmi JOHO di kubu pertahanan zaman-zaman perang dulu kala. photoshoot ini menyebabkan kesesakan lalulintas di jalan berhampiran. hahaha!


Aku penat gila. sampai johor baru dalam pukul 5 petang. balik mandi-mandi teros tidur. sampai pukul 7 pagi esok! terbaik! trip to penyabong amat memuaskan hati! KUDOS!!

p/s: nantikan baju JOHO di pasaran. any update sila ke facebook JOHO or blog JOHO. JOHO best kept secret.

5 comments:

kluxorious said...

tak kena raging kan? Kalau ada yg nak raging kasi tau saya XD

kluxorious said...

btw, ni la satu entry yg baik. text dan gambo seimbang.

*tips2 untuk menjadi seorang editor :)

Carl Samsudin said...

klux! selamat dari di raging!! syukur!! btw thanks miss editor! aku try improve dari masa ke semasa ok!

Adam Zaefrul said...

terbaek la cARL... HUHUHUH BEST!!!

Carl Samsudin said...

haha. sama-sama. if balik jb jom join JOHO!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails