Wednesday, February 24, 2010

" Ubud Cafe, Taman Perling "


Ini satu lagi tempat menarik untuk makan-makan and chill dekat joho baru ni. Ubud Cafe. if korang nak usha tempat ni. senang je direction dia. masuk junction ke perling mall tu. then mata korang sentiasa usha belah kiri. dia ada dekat deretan kedai belah kiri. bertentangan dengan yew's restoran. nanti nampak signboard ubud cafe. ala-ala bali. memang style habis!


no.599, jln persiaran perling 1, taman perling, 81200 jb, johor.
07-2357026(reservation)

ni entrance dia. mula-mula da rasa teruja!

kaunter pembayaran.

lepak-lepak dekat luar.

yang penting tertulis dekat situ PORK FREE!!


lets usha pic-pic lain dalam cafe ni. menarik. nice!









sementara tunggu makanan korang akan dapat cekedis free. boleh kunyah-kunyah sambil dalam hati nak story dekat member-member yang lain pasal ubud ni.

nasi wangi dan ayam bertutu. resipi bali. serious sedap gila. gua tak tipu. cuba try!!

american sandwish! sedap jugak! tak tipu. nak buat apa tipu. bukan cafe gua!

ice mocha pon terbaik!

so lepas kenyang makan-makan. korang boleh tingalkan notes dekat wall of fame dia. so pergi sana boleh nampak la notes dari aku. JOHO was here.

so overall aku boleh bagi cafe ni 5 bintang. serious gua tak tipu. style habis. makanan confirm sedap. sekali lagi. TERBAIK!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

uish. tiba-tiba ada gambar ni. pebende ni? nantikan entry seterusnya!

p/s: esok hari penting. kasi plesing dengan buttons sekali!

8 comments:

Reef said...

en. khalif..
adakah semua cafe2 yg anda post di blog ini mempunyai tanda halal yg sah?
if u take a snap pic of the cafe's sign with a halal logo would be great.. mngukuhkan lg kepercayaan pembaca2 blog anda.. just a frank opinion.. hope u too agree with me.. no harsh feeling k dear~

p/s: cafe looks nice n cosy.. tringin jgk nk try.. keep it up with ur blog ok.. i ske bce blog u.. love n kisses~

Carl Samsudin said...

ok2. i will fareef. thanks alot!

Kirr_rule said...

hey.. len kli lau g cafe baru ajak aku skali..aku nk join

Carl Samsudin said...

ok2! apape hal nant aku contct ko kojek! ok?

Reef said...

wc dear~ =)

F U N F A B U L O S I T Y said...

apekah ituu?suprise eaaa ;D

Pooja Rahim said...

nice pics lah~~~luve it

Carl Samsudin said...

thanks alot!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails