Sunday, March 21, 2010

" Diet Coke and Mentos Eruption "


Siapa pernah tonton "MythBusters"? so kali ni aku dengan labmates aku nak buat aksi ala-ala mythbusters la. nak buat mentos eruption. nanti aku akan try rakam video then letak dekat belog aku ok. kita tengok result dia macamana.

Diet coke dipilih sebab diet coke ni react better dengan mentos dari soft drink yang lain. dan aku akan gunakan 4 ketul mentos original untuk dicampakkan ke dalam diet coke tu. bukan yang color-color tu.

Diet coke yang akan aku gunakan.

Mentos.


Hasil yang diharapkan.

nanti aku cuba eksplainkan secara kimia apa yang berlaku.

p/s: tak sabar aku nak nak buat eksperiment ini.




1 comment:

sherilo said...

bile ko wat kalep? nk tgk gak! menarik

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails