Tuesday, March 16, 2010

" Karnival Kerjaya UTM "


Sambungan kisah poster aku buat semalam. so poster tu aku da siap tampalkan dekat dewan sultan ismail utm. baru aku tau yang hari ni ada karnival kerjaya (16-18 march 2010). aku tumpang promote prof aku punya bahagian. sebab prof aku menang merdeka award so research dia kene pampang masa pameran tu. aku pergi dewan tu pon around pukul 9. tampal-tampal poster. makan makanan free. lepak-lepak layan peminat yang datang bertanya. then aku pergi talk dekat dewan senat. talk dari ceo iskandar waterfront development. lunch aku dapat makan terbaik.!! btw talk tu memang best and tak bosan. orang yang bagi talk tu amat kelaka dan petah bercakap. tak sempat aku nak melelapkan mata aku da gelak. aku suka orang yang bagi talk macam tu. baru tak bosan. ni meleret panjang tak tentu pasal. bosan!
team mates aku yang duk sama-sama jaga barangan prof aku.

Masa talk tu aku dapat dengar satu cerita. cerita dia macam ni. ada seekor burung ni terbang dekat kawasan kutub yang sejuk. then sudenly dia sedar yang badan dia da frozen. then mengikut tindakan gravity burung tu pon jatuh dengan kuat ke tanah. punya la berdoa burung tu takut mati. tiba-tiba datang seekor lembu. (lembu boleh wujud eh kat kutub). lembu tu pon ber sh*t kat atas burung tu. dengan gembiranya burung tu macam mendapat haba dikala kesejukan. lantas burung tu bersiul-siul kegembiraan even di dalam sh*t lembu tu. disebabkan burung tu memekak-mekak bersiul. ada seekor kucing datang dan korek sh*t lembu tu then terjumpa burung. ngappp. makan... tamat.

moral of the story?
1. bila ada orang "shit" dekat kita. bukanla suatu yang buruk. mungkin pertolongan.
2. jangan sangka orang yang menolong kita dari "shit" itu semestinya berniat baik.
3. finally. please shut up bila kene "shit".

p/s: esokdanlusa.kenejaga.pameranlagi.

No comments:

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails