Tuesday, March 16, 2010

" Penghinaan Melampau "


apa pendapat anda tentang gambar ini?

p/s: satu penghinaan melampau bagi aku. korang?




8 comments:

FiesyaaChacha said...

is it real, carl? jual kt mane? such a #$#$%%@#^&*&( ! hishhh. grrrrr.

LORD ZARA 札拉 said...

celaka gila wei!

biar betul ni?!

Chopie said...

lego tu xksh.mainan..tp cara letak tu,dh jadi bkn mainan utk bdk2.
hinaan tu mmg maha melampau.
ak byk dgr denmark ni mmg suka kutuk islam, nk2 hal nabi muhammad.
bkn takat lego, artikel malah kartun2 jgk.

little e=two said...

that is too much

sugar said...

this is wayyyyyyy too much.

kurang ajar betol laa. haih.

Yatre Hayati said...

wat!!!???? teruksnya

- iNtaN @ kEcHik - said...

dunia akhir zaman~

Anonymous said...

salam.
gambar tesebut adalah gambar photoshop. Lego sendiri pernah keluarkan statement pasal ni sebab gambar ni dicirculate besar-besaran dan orang ingat memang lego keluarkan. Korak atas tak pernah langsung ada dalam production line lego.

harap saudara2 muslim saya dapat memastikan kesahihah sesuatu cerita dulu sebelum menyampaikan kepada orang lain. perkara2 macam nilah yang banyak mengganggu gugat hubungan antara lain agama bila terlampau banyak salah faham yang tidak berasas.

kalu diikutkan pun, jikalau betul (di kes ini memang tidak) lego mengeluarkan produk seperti itu ia bukan saja akan menjadi kemarahan muslim tetapi ibu bapa tidak kia agama jkerana lego syarikat toys yang mana majorit audiens adalah golongan kanak2 dan minoriti ramaja dan dewasa, tidak patut sama sekali mengeluarkan permainan obscene sebegitu. ia adalah tindakan tidak bijak bagi satu perniagaan.

semoga dapat jadikan iktibar.
namun kasih saya anda terhadap rasulullah sepatutnya dipuji :) cuma selepas ini diharapkan dapat memastikan kesahihah sesuatu perkara demi kemuliaan agama juga. tak sedap jugaklah kan kalau orang lain melihat orang islam ni senang je disogok dengan sesuatu perkara dan mudah percaya.

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails