Wednesday, March 3, 2010

" Surfing Style "


Kali ni aku nak try cakap pasal angan-angan mat jenin aku la. aku nak story sport and style yang aku suka sebenarnya. aku da admire lama da bende-bende ni. cuma tak berpeluang. maybe satu hari nanti aku berpeluang untuk main sukan ni. apa lagi. surfing la!. serious aku admire gila sukan ni.tapi dekat malaysia ni nak main dekat mana je. desaru? cherating? laju lagi air dekat longkang belakang rumah aku. aku nak try pergi ausie la tak pon paling dekat bali mungkin. nak pergi sana kasi hangkut satu keping surfboard. kasi luncur ombak. then bawak balik malaysia. kasi ikat surfboard atas kereta aku. pusing satu malaysia. kasi koya sikit.



Ok, kasi story sikit pasal style-style orang yang admire sukan ni. aku memang minat. bagi aku sempoi yang amat jek. takda nak kemas-kemas macam pergi office tu. so aku rasa korang pakai style-style ala surfing ni boleh jek nak pergi shoping-shoping mall bagai. tapi jangan la ada interview pon korang bantai macam ni jugak. so lets cekidaud apa yang perlu! :

Surfboard - kasi letak atas bumbung kereta korang.

Short - ini paling style. tapi mostly harga dia agak mahal la. tapi quality beb! kene gigit jerung belum tentu koyak.

Pendant - if boleh dapatkan ekor ikan paus yang sebenar. kasi gantung kat leher. jangan pulak gantung belalang. sebab takda kene mengene dengan air.

Necklace - tempat nak gantung pendant. if boleh kasi tali yang ala-ala tali kapal tu. kasi oldskull sikit. baru orang ingat korang dari kecik main surfing.

Bracelet untuk kaki - ini if takda memang tak sah. aku sampai sekarang duk cari bende ni. if lagi style kasi yang terburai-burai sikit tali dia. then pakai ngan sliper. alamak. aku lupa nak masukan gamba selipar. korang tau sendiri la selipar macamana kan. bukan wedges atau snickers tau.

Ok! ini penting. siapa yang taknak badan dia jadi macam arang untuk buat bbq sila readykan sunblock untuk kulit-kulit korang. penting untuk kulit jugak. bukan sebab takut hitam ok. elakan UV radiation. tapi hitam untuk surfer adalah style! putih duk main ps3 kat rumah jek!

p/s: esok aku nak pergi usha kedai surfing. nak beli surfboard. nak pasang roda. buat skateboard. nak main dekat kolej 11. (training).

6 comments:

F U N F A B U L O S I T Y said...

cayalah-stylo tuu-
tp short tu-kalu jaws gigit situ je tak koyak-kalo gigit tuan surfing tu?jadik camne?
perlu ke necklace n bracelet?
utk perhiasan diri ke? ;D

Yatre Hayati said...

macam besh kan surfing...org tak pandai berenang agak2 ley ker main ni??

ChUcK SaGaCiOuS said...

waklu nk psg roda kat
surfboard ko...org kaya
pn xbuat cmtu...da bli mhl2
skati nk tbuk lbg nk mskkn
roda...haha

Carl Samsudin said...

fun: setiap sukan mesti nak style. dia baru macam puak-puak pulai main surf. ada bracelete dangan necklace 2. style mesty wlaupon xreti main..

yatre: rasanya memang kene pandai berenang la. if tak susah la if terjatuh dalam air. mana ada pelampung tengah surfing. ombak besar.

chuck: apa salahnya if ada duit lebih. dari duit bazir buat bende lain kan? lepas da hebat cabut la roda 2. then kasi main dekat air pulak.

ChUcK SaGaCiOuS said...

haha...xyah cbut...
biarkn jer...kot2 nnt kt
laut tu ade tmpt xrata...
sng skit ade roda..

bella b.o.r.a said...

surfing nice....aku penah try skimboarding...have u ever geard of it???????????aku ada board dia..tapi bila dah ada board takde la aku main..tadfe mase dow...plus aku still kena ada org ajar aku...but seriously...skimboarding sgt best

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails