Thursday, March 11, 2010

" Tioman Island "

Aku duk bangun pagi-pagi terbayang ada laut depan mata aku. masa aku kecik-kecik dulu rumah atuk aku memang betol-betol depan laut. skarang da memang betol-betol depan hutan. tak sama feel. aku duk godek-godek facebook member-member aku. syok bantai tengok gambar-gambar diorang pergi bercuti kat pulau tioman. even aku orang pahang pon tak penah pergi tioman. dulu arwah datuk aku teringin sangat nak pergi tioman. dia pernah bagitau aku. tapi aku tak mampu nak pergi masa tu. So sekarang aku mesti pergi! aku just nak clearkan orang yang confius. tioman ni di bawah negeri pahang. bukan johor, melaka, negeri sembilan atau sarawak. thanks.
Map katun-katun terangkan kampung-kampung yang ada kat tioman ni.

Pulau tioman ni ada orang-orang pahang pangil dia " Gunung Daik Bercabang Tiga ". tak tau la ada kene mengene dengan pantun atau ke tak. jarak dia dari pantai around 30km. if korang boleh berenang sejauh 30km insyaAllah tak payah naik boat. jimat duit. dengar kata dekat tioman ni penuh dengan coral-reef. and boleh join scuba diving even takda lesen skuba. itu menarik! Dalam TIME magazine, tioman diiktiraf antara-antara pulau yang tercantik. if nak pergi sila bawak dslr-dslr and lens-lens menarik korang ok. memang puas hati if nak ambil gambar dekat pulau ni. jom!


amacam? marvelous!

p/s: selain pulau tioman. mana pulau yang best lagi? siapa yang pernah pergi angkat tangan! and kenapa best? gitau sikit....




2 comments:

ezam said...

langkawi.

macam2 ada.

cuci mata.

cuci kaki.

cuci dosa.

heh.

Carl Samsudin said...

langkawi tak privcy. ramai orng.

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails