Saturday, April 10, 2010

" Agenda-Agenda Yahudi "


Salam Sabtu, korang nak tahu tak kehebatan dan kepandaian orang yahudi ni?

Kata-katanya ini adalah bertepatan dengan hadis Rasullulah:
"Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu.. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil."

Antara 'barangan mereka' yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita.

1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam. tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi dit tangan mereka.

3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.


6 . Mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wanita. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.


7. Diprogramkan untuk memulakan langkah dengan kaki kiri. Contoh yang paling senang ialah semasa kawat (askar, polis, pasukan beruniform, perbarisan di sekolah). Sedangkan kita disunatkan mula dengan kaki kanan.

p/s: Allahualam, sama-sama fikirkan la ye. (mode: the arrival).



16 comments:

sugar said...

kejutan bagi info soya dan daging kambing.betapa kita selama ni terpedaya dengan omong kosong yahudi.

Carl Samsudin said...

sebab 2 orang kata yahudi itu bijak.

Chopie said...

i'm suprised with soya too (*O*)

Carl Samsudin said...

aku dah tau lama dah. bile try koek2 n buat bacaan sikit. ada benar jugak.

Nadia Bayu said...

thanx 4 da info :)

Nadia Bayu said...

btw, dah tgk semua siri the arrival eh?

Carl Samsudin said...

nadia. belom lagi la. nak tengok kat mana eh? dulu ada tengok beberapa episode jek. then da lupe da adress die.

miszatie said...

u shud see another movie create by same person yang buat the arrival too..its advance from The arrival..The arrival is good basic thing..soya penyebab kanser also because..ianya mempercepatkan pertumbuhan sel kanser thats what my dad kena n he's pass away..

umiZue said...

bagus info ni... da lame tau tp, ade part2 y masih was was... ngeee=)ade sumber x?? berminat dgn entry ni.. n nk kaji lg=)

Carl Samsudin said...

try la google sngt. but more 2 islamic website la. baru leh jumpa sikit fakta2 sebenar. try la.

Yatre Hayati said...

yer ker?? alamak..kita dah salah tanggap da..thanks 4 info !!

Anonymous said...

Wallahualam.

Cairell Marwan said...

oh soya, tak minum da pasni.
sy slalu minum kopi huhu :P

one_are said...

tq.. gud tips... dulu ada org ckp soya x bagus dan merupakan salah satu faktor kegemukan, tp x tau la betul @ x.

izan izwan said...

nice..

Anonymous said...

tiada makanan yang Allah cipatakan di muka bumi ini melainkan hanya yang memberi kebaikan dan khasiat pada makhluknya...cuma kuantiti makanan yang kita ambil dalam diet harian kita akan menentukan sama ada ia mendatangkan kemudaratan atau kebaikan pada tubuh kita...semua benda yang d ambil pada kadar berlebihan akan membahayakan kesihatan...minyak masak tu pun bahaya..tapi hari2 kita guna...so..fikir2 kan la..jangan terlalu pikir -ve..selidik sebaik mungkin...

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails