Friday, April 9, 2010

" Liverpool Home Kits "


Salam petang jumaat. bagi peminat-peminat bola sepak mesti ada jersy dari team yang dia minat sendiri. tak kirala original or not. janji ada. beli dekat kedai yang jual kits original harga around rm250 but beli kat pasar-pasar malam harga dalam rm30 pon boleh dapat. tapi dapat kepuasan ke?

So, aku peminat setia Liverpool FC pasti akan beli kits team aku ni. yang pastinya aku akan cekau yang original. its not about harga but the quality itself. aku ada baju liverpool yang berkurun lamanya. basuh banyak kali pon still elok. material dia tak rosak. so pandai-pandai fikir la yek. sini aku nak reviewkan sikit gambar-gambar home kits liverpool kat korang. jom layan!!

ini sangat rare. aku memang takda. ada siapa tak nak jual dekat aku? boleh roger-roger. kits liverpool ni dipakai pada tahun 1969-1973. sangat rare!

yang ini pulak dipakai pada tahun 1980-an. masa ni belum ada sponsor rasmi lagi yang dicop-cop kat tengah baju tu. memang totally kosong. susah nak cari woo kits oldskul macamni.

kits ni pula dipakai pada tahun 1982-1983. masa ni crown paints menjadi syarikat pertama yang menjadi sponsor utama liveepool.

ini antara kits yang popular yang disarungkan pemain bola sepak liverpool fc. kits ni digunakan pada tahun 1989-1991. masa ni syarikat candy dah replace crown paints dari menjadi sponsor utama. siapa ada kits ni? jual kat aku. kita deal-deal.

ok. so lepas candy diambil alih dari carlsberg sebagai penaja rasmi ramai dah orang tak beli kits liverpool ni yang original sebab carlsberg dah menjadi penaja utama liverpool dari tahun 1992 - 2010. kits ni digunakan pada tahun 2006-2008.

ini kits yang digunakan oleh team liverpool sekarang. digunakan dari tahun 2008-2010. kits ni berkonsepkan back to basic. so season ni last kits ni digunakan sebab akan digantikan dengan kits yang baru. Carlsberg disingkirkan, dan digantikan dengan Standard Chartered.

New Liverpool kits 2010/2011 - long sleeve. ( Fernando Torres)

New Liverpool kits 2010/2011 - short sleeve. ( Steven Gerrard)

So, dengan keluarnya kits baru Liverpool FC, pasti ramai fans liverpool terutamanya yang beragama islam bergembira. lepas ni boleh plesing kits liverpool yang original pulak. aku belum dapatkan lagi kits ni. aku nak tunggu family aku belikan. ok family aku? korang kan nak pergi bercuti bulan 6 ni. so apa lagi. jadikan kits liverpool fc terbaru ni sebagai hadiah untuk aku! thanks alot!!

p/s: happy sebab liverpool tewaskan benifica 4-1 last night. dengan torres set a new record for liverpool fc. liverpool ke semifinal vs atletico madrid! gooo!!




No comments:

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails