Friday, April 16, 2010

" Malay Village Johor Bahru "

Kali ni aku nak review satu tempat makan yang pernah direviewkn oleh member aku before this. hentak belipat dan petisuara. so nama tempat ni Malay Village. tempat ni aku nak cakapkan memang sangat best and chill. paling best suasana dia. plus makanan dia sangat terbaik. paling best harga yang murah!


Nak cari tempat Malay Village ni senang jek. dia sangat dekat dengan dataran johor bahru and hotel thistle. korang pandai-pandai la pusing dekat area tu or just tanya orang-orang dekat situ dekat mana Malay Village ni. pastu diorang akan tunjukan direction dekat korang. orang JB memang baik hati. tak percaya cuba tanya.

hiasan dalaman Malay Village yang mengagumkan. dengan disajikan dengan music gamelan. perghh! tebaik!

diselang-selikan dengan bunyi air pancut dan katak-katak. rasa macam makan dalam hutan di indonesia. tak percaya cuba try test.



Before korang makan makanan yang korang order cuba try rojak buah yang disajikan. memang terbaik!

aku suka ini. jam style victoria station pon tersemat disini.


Sugestion aku untuk makanan-makanan yang korang patut cuba:
  1. Mashed potato dia yang sangat mantap!
  2. Nasi Lemak special dia yang boleh kekenyangan seminggu.
  3. Nasi berlauk ayam, udang, petai.
  4. Semua sekali. sebab memang sedap denga harga yang berbaloi.
p/s: tak rugi datang bawak family, bawak mak mertua, bawak kawan, bawak awek. serious. tempat ni memang awesome!!

8 comments:

ezral Sya said...

Oh cool. Ingatkan kat Kg Melayu.

Carl Samsudin said...

nama dia Malay Village

Yatre Hayati said...

mak jom makan kat malay village!!! thanks carl..

Dilakochan said...

Mcm best!
Next time pi JB,
Bulih mintak carl bawak
santap kat tempat ni!
Huhu

::kaybee ja'affar said...

bkn muzik keroncong ke....opss.....

M. said...

baru je makan dekat sini!

terbaik! :)

Anonymous said...

carl, owner melayu ker? ada sijil halal jakim x?-saly

lina said...

cool...

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails