Monday, April 19, 2010

" My Version of Grooming Tips "


Salam petang isnin. petang-petang macam ni aku nak bagi korang la tips-tips grooming. apa aku nak share ni khas untuk kaum lelaki sahaja. because most of the kaum lelaki ni memang leceh bab-bab grooming ni. bagi diorang grooming adalah untuk kaum perempuan sahaja. salah tu bro. grooming ni penting untuk kebersihan dan kelihatan kemas. biar orang disekeliling kita tak rimas dengan kita. jangan malukan diri sendiri. so jom! blajar bergrooming dengan Carl Samsudin!!


1. Buang segala uban-uban atau rambut putih yang brada di atas kepala anda. cara terpulangla dekat korang. sama ada nak cabut or nak dye rambut korang. yang pasti sila tutup rambut yang dah beruban itu ok!

2. Potong rambut anda sependek mungkin sekranya ada merupakan seorang yang botak. so tak payah la nak simpan rambut panjang-panjang if korang tu memang botak. selalunya disebabkan keturunan la ni. so better pendekan terus rambut. rambut yang pendek kemas apa?

3. Jaga dan manjakan kulit korang. paling ideal skali elakkan kulit korang terdedah kepada matahari dalam jangka masa yang panjang. sinar UV dari matahari boleh merosakkan structur kulit korang. so korang gunakanla moisturizer yang ada sunscreen bila rasa nak terdedah kepada matahari dalam jangka masa yang panjang.

4. Sila ambil berat pasal kaki dan tangan korang. jangan la biarkan kuku korang dalam keadaan yang panjang. buruk tu. so potongla kuku anda untuk kesihatan dan kekemasan. if banyak duit pergila try pedicure and medicure.

5. If cuaca panas. better pakai baju yang cerah so baju tu takla serab haba. so takda la korang bepeluh-peluh and menampakan corak-corak di baju korang.

6. Jangan lupa untuk shave bulu di bahagia armpit korang. bila less hairs, less bacteria. so kurang berbau! think about it dude!

7. Pakai perfume!!

8. Paling penting!! semua kaum lelaki wajib mengunakan deodorant. korang jangan ingat la bau korang tu tak busuk pon. kadang-kadang kita tak perasaan bau kita. orang berhampiran mesti perasan.!!

So if nak guna deodorant gunakanla product dari adidas ni. macam aku guna. long lasting good smeel. no sweat! its great!

Duk sedap grooming-groming kan. jom usha Project Alpha season 2. jom layan!!







Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

p/s: best layan project alpha. tak tipu.

2 comments:

Jard The Great said...

mmg besh.. eheh.. apa kata hang join lak utk musim tahun dpn?

Carl Samsudin said...

if project alpha pangil ape salahnya. kan?

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails