Wednesday, April 7, 2010

" Pramugari-Pramugari "


Salam Rabu. harini aku nak story pasal pramugari-pramugari yang menjadi pelayan kita bila kita dalam kapal terbang. pramugari memegang jawatan yang peting dalam satu-satu penerbangan. diorang ni ditugaskan untuk menghiburkan penumpang dengan cara-cara diorang tersendiri. (setuju tak?). if perjalanan yang jauh mestila bosan kan.

Thailand - ada ke yang boleh tidur if pramugari macam ni kehulu kehilir masa dalam kapal terbang?

America - if pramugari malaysia pakai macam ni. bus ekspres kene tutup operasila jawabnya.

Rusia - si pendek jangan harapla nak jadi pramugari if dekat rusia ni.

UAE - sweet betol. mesti penumpang sentiasa tersenyum jek sampai krem mulut.

Japan - make up nipis jek, tapi dah cun. bayangkan if maria ozawa?

Arab Saudi - if boleh nak lilit kain satu badan then berpeluh-peluh. takut penumpang masuk kapal terbang je kene tutup hidung. bau kari dan bawang.

Selepas pramugari-pramugari dari negara luar jom kita usha pulak pramugari-pramugari dari negara kita sendriri. jom usha!


MAS - boleh tahan jugak. tapi masa aku naik flight aku tak jumpa pulak yang macam ni. yang peha macam fafau banyak la. haha (sorry fafau).

FireFly - sesuai la dengan budget murah. ye tak?

Air Asia - ada masalah dengan mekeup sikit. suka nak buat ala opera cina.

ini macam anime pulak.

ini? aku tak tau nak comment apa la.

Mesti korang memperlekehkan kan pramugari-pramugari dari malaysia ni bila compare dari negara luar. tapi aku harap korang bersyukur la dari negara yang dekat bawah ni.

Africa - penumpang akan tidur lenyap sepanjang perjalanan.

p/s: lama aku tak travel jauh-jauh. japan next year klux?




5 comments:

cikkiah said...

howt giler kowt negara last tuh...

Fathiah Farid said...

hee..xbaek taw..hhee

Nur Hidayah Yahya said...

hot kan cikKiah..hehe

Qashilla*Yaya*Qash said...

hot gler yg rusia..UAE sweet je..aku sanggup la naik kapal selam dr flight africa...kalau belle jd pramugari,ari2 aku naik flight yg same..;)

Zlanz said...

beo..lu xde hak nak kutuk pramugari tuh punya paras rupa...siap dgn gambar pulak tuh..cuba lu bayangkan kalau tetiba lu terbaca blog ada pic mak lu and adik pompuan lu...pastu org kutuk2..lu suka..x suka kan..fuckin retarded bastard and guess what..im not fuckin anonymous.

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails