Friday, April 2, 2010

" Steamboat di Dataran JB "


Sebelum aku pergi sembahyang jumaat aku nak post satu entry. aku takut aku tak sempat nak post jek. sebab lepas sembahyang jumaat aku da banyak aktivity. so nanti tak sempat aku nak post entry ni.

Ok! ni salah satu tempat makan steamboat paling femes dekat bandar johor baru. area dia betul-betul sebelah dataran. sebelah jam besar yang menghadap selat yang bertentangan dengan singapura. ada orang pangil tempat ni DATARAN. dekat sini memang hapening jugak la nak melepak dengan member-member yang dah lama tak jumpa. then sambil bersantai kita boleh mencuba banyak gila makanan yang dijual dekat sini. paling femes dia punya steamboat dan tahu bakar. steamboat dia bukan dimakan dengan kuah yang hitam tu (aku tak tau apa orang pangil kuah tu) or sup. but then dimakan dengan kuah kacang. 1st time aku makan rasa pelik. lama-lama sedap pulak!




Selain steamboat and tahu bakar. dekat sini jugak menjual nasi ayam penyek, sotong kangkung dan rojak buah. terdapat berbelas-belas van yang menjual makanan-makanan ni. so apa lagi? jom la makan sini. setiap malam ada. lets malam ni!

p/s: bagi yang free-free malam ni. before pergi makan dekat dataran ni. moh kita ke lost malaya. ada pameran fotografi dari owner die. tomo. ill be there. see ya!




8 comments:

cikkiah said...

wohH!!tauhu bakar...!!
peminat tegar tahu bakar!!hihi
eh,tapi dh try lum kacang pool kat plaza larkin??sedap jugakk..meleleyh..haha

Carl Samsudin said...

owh dah try jugak! kat bomba lagi best! nanti carl review! layan!!

Xand Rhea said...

En Carl..Dah test restoren baru kt area dekat2 tepian tebrau? Malay village restaurant dgn dot2(xingt nme per) steamboat..Id sgt best! Lg2 malay village res tu..mcm xnk balik..Yg sebelah die mmg steamboat ori, cm org cine punyer style tuh..


=)
Rhea

..... said...
This comment has been removed by the author.
..... said...

tapi carl...steamboat yg lagi sedap kat tebrau sane....rawa restaurant...sgt sedap n puas ati.
1 kepale rm17.50, tapi mkn sampai mampos....hahaha segar tu....udang idop2 kite bakar

Carl Samsudin said...

owh serious? ok! akan direview! thanks guys!

Melz said...

hoho aku selalu jgak lepak port nie ngan member ;)

Carl Samsudin said...

owh yeke melz? bila2 free jom la lepak sana.

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails