Wednesday, April 21, 2010

" Water Droplets Photography "


Salam Selasa. harini aku bangun memang lambat. duduk rumah takda buat apapa. semalam aku tidur lambat. tengok bola punya pasal. so hari ini aku nak share sikit hasil-hasil photography aku pasal water droplets ni. aku nak gtau korang ni first time aku buat bende ni. so memang tak jadi langsung la. so aku tetap keraskan hati nak tayang gambar-gambar ni kat belog aku. huhu. jom layan.







Banyak jugak gambar-gambar yang tak nampak air lompat-lompat tu. so yang nampak je la aku tayangkan ini. so next time aku nak try buat guna susu or air milo. if dapat darah fresh sedap jugak. ada siapa-siapa nak sumbangkan?

So ni la alat-alat yang aku gunakan. dekat rumah je aku buat. senang je kan? so apa lagi. jom la try!!

p/s: sila komen macamana nak dapat gambar yang baik eh? aku mula-mula guna auto focus. last-last tukar manual focus baru chare sikit. memang perlukan kesabaran la buat benda ni. sabar itu penting.

13 comments:

silencer@chaie said...

wow chare gak tuh.. erm.. ada cara x cmne nak dapatkan 2nd dslr yg murah?? hahaha

Carl Samsudin said...

nak jenis apa punya?

YobSumo said...

kalau aku buat, air pun tak nampak air.
cuba kau cari darah alien aku dengar darah alien lambat menitis.

Carl Samsudin said...

yob! hahaha. penuh kesabaran buat binatang ni. sejam aku bemandi peluh buat bende ni. stress jugak! darah alein? bak main la!

Fathiah Farid said...

wahh..hevat2!!
cane nak wat ni?macam susah je nak gune manual focus..

Carl Samsudin said...

if guna auto focus lagi susah. better guna manual focus. just give a try. " at least we try".

Yatre Hayati said...

hah?? darah real?? tak pengsan ker nanti??? huhuh

Carl Samsudin said...

lagi menarik. sebab darah dia likat sikkit. so effect dia pasti lain.

Lovely Emy said...

mesti ah xde org nak derma darah sbb nak buat photoshoot, haih,.. :p

Carl Samsudin said...

darah emy la boleh? darah emy kan manis. huhu.

Kapten said...

itu pun dah kira smart tu

Carl Samsudin said...

burok sangat tu..

TeRRoRRiZZ said...

kreatif lah gune tuala....
menarik....
heheheheh...

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails