Tuesday, May 25, 2010

" Aizul Marcello dan Irine Nadia Marcello: 2 Beradik Hebat "


Salam selasa untuk semua. ada orang tegur aku la pagi ini. pagi-pagi dah serius buat entry pasal air kan? alaa. bukan serius mana pon. semalam before tidur aku ada berangan-berangan nak buat entry macam Tun.Dr. Mahathir kita. macam style Tun dekat belog Chedet.com dia. so aku try la buat dengan menggunakan isu air yang aku tengok dekat Buletin Utama TV3 semalam. takda la serious mana pon kan? aku tetap cool and ceria setiap hari. yeayh!!

So, entry kali ini aku nak kasi korang kenal sikit dekat 2 orang adik beradik ini a.k.a kawan aku (yang abangnya) dan adik dia. 2 beradik ni boleh dikatakan hebat jugak dalam dunia bloging ini. if pada siapa-siapa yang tak pernah jenguk ke belog diorang meh aku kasi korang jenguk sikit. and nak tau apa pandangan korang pasal belog dia. diorang ini more tulis pasal lifestyle diorang dengan gambar-gambar yang best. serious aku tak tipu! lets cekedaud!!


1. Aizul Marcello. (si abang)

.ini header belog si Aizul Marcello.

.ini la orangnya.

.Profile di belog.

Ok. nak dijadikan cerita aku kenal mamat ni dah 5 tahun lepas. masa tu aku sama-sama belajar dengan dia. dekat mana rahsia la kan. Si Aizul ini mula-mula start berjinak dengan dunia bloging ni since 2008. sampai sekarang dia punya hits blog mantap. dia ada followers tersendiri. yang paling best mamat ini even jarang update dia punya belog. kadang-kadang 2 minggu sekali. TAPI!! bila sekali update berpusu-pusu pembaca belog dia meng'hits' belog dia. dah ada aura Hanis Zalikha. even jarang update tapi tetap ramai pembaca. hebat tak hebat?!

Belog si Aizul ni banyak berkisar dari kisah peribadi dia la. and lebih meriah lagi dia suka menghiasi belog dia dengan gambar-gambar yang menarik dari hasil snap camera canon dia. mamat ni boleh dikira as 'camwhore' jugak la. haha. tapi serious. gambar dia menarik. plus if korang nak dengar lagu yang agak orang tak pernah dengar sila la ke belog dia. lagu rare tapi best. hebat la telinga lu Aizul Marcello. so jom try usha belog dia. 'Aizul Marcello'.


2. Irene Nadia Marcello. (si adik)
.ini header belog si Irene Nadia Marcello.

.ini la orangnya.

.Profile di belog.

OK! ini adik si Aizul Marcello. aku tak pernah berjumpa dengan si Irine ini. masa mula-mula dulu aku ingat si Irine ini awek kepada si Aizul tu. yela. mana taknya. bila aku tanya si Aizul ini mana awek dia. dia asyik tayang gambar si Irine ni. gambar berkepit dorang. ceh!! aku tertipu rupanya gadis kecik molek ini adik kepada si Aizul ini.

Belog si kecik molek ini pon banyak berkisar pasal lifestyle dia. paling best dia lagi hot and banyak hits dari abang dia. ni dah kes adik kalahkan abang *marah ke ajoy? hahha*. si Irine ni start bloging pon sama dengan abang dia tahun 2008. tapi belog dia sekarang ini dah sampai ke pengetahuan media-media tempatan. siap masuk Utusan Malaysia dan bulan Julai ini keluar la muka dia jadi cover Dara.com. so sama-sama kita usha Dara.com bulan julai nanti ok? so jom kita ke belog 'Irene Nadia Marcello'.

p/s: minggu ini aku ke kuantan. nak follow? *btw Noh Hujan respon aku punya entry pasal 'Awak Busuk'.Noh Kublai Khan
Thanks bryy.. Anyway aku takkan bodoh nak layan benda ni.. Geli wei.. *

20 comments:

kenwooi said...

cool siblings =)

reen_sofee said...

yeah!
suke blog dorg!
nak dgr lagu yg tak penah didgr memang patut ke blog abg nye!
nak tgk fesyen baju cantik cantik
pegi blog adik nye!
huhuh

Carl Samsudin said...

yeayh!! betol 2. setuju!

Dilakochan said...

First time jengah blog aizul marcello tuh. mmg gamba2 dia terbaek rase! Entry dia pun layan aje.

Blog si adik, pernah jugak termasuk beberapa kali.

Mmg hebat 2 beradik tu! ;)

Amir Rayyan said...

eh blog boss n adiknya...tq carl...:)

I n n z said...

sukeeeeeeeeeee aizul.
hehe ;D

gambar adik dy neyh mcm doll kan ?
comel btl.

Carl Samsudin said...

Dilakochan: owh yeke? so kira belog diorang best jugak la kan? bravo!

Amir: yup. ur boss and his sister! ther r great menn~

Innz: adik dia mang kiut giler!

::ienafazlyna:: said...

cumel adik dia tu...

aizul said...

owwww my god carl syg!!! i syg u lebey2 taww..muah23 sket..hahahahaha

thanx btw..dah dua kali ko tulis ntry pasal aku..terharu smp nak makan alas kaki kafe C..yeah!! huhuhuhuhuhu

Carl Samsudin said...

aizul: silap pulak aku buat entry pasal lelaki gila ini.

Irine Nadia MaRceLLo said...

:):) weeeee~~ tharu jappp!! hahaha..ingt benjoy punye blog je yg direview td..ngk2 irine pon ada..ngaaaa~~:)
btwww..thanx a lot abg carl!
terharu smp nak makan alas kaki kafe C..yeah!!<----ok tiru ayat benjoy ats..haha

Carl Samsudin said...

Irine: korang adik beradik mang gila la. tapi sporting habis. de je duk menyemak kat home facebook aku. btw gudluck irine. nnt masuk uitm kan? masscom. one day ada la muka si irine kuar tv nant. do tc! bravo!!

❤pupel❤ said...

besh2..sy mang selalow buke blog irine..suke tgok picca2nya.cerita2nya..orangnye..sume :)

myravea said...

yeah..2beradik yang "HOT"..best2 *winkwink

Yatre Hayati said...

comel giler adik dia...waaa jeles dengan kecantikannya!

Anonymous said...

Duhh...aku suka entry yang last tu. Heh. So, apa kata Noh Hujan?

caca said...

mak ai , gler chomell adik dy ! lg chntekk dr barbie !

caca said...

mak ai , gler chomell adik dy ! lg chntekk dr barbie !

*∽ IZAN ∽* said...

Perrghh... memang cukop memberi semangatt..!! tapi rasa dah lari dari topik 'air' kan..? a ha!

btw, agree with caca.. comeyyyynyer adik dia... memang macam barbie...!!! so cuteee!

senydream said...

wow..cantik..

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails