Tuesday, May 25, 2010

" Flash Mob: Korang ada Berani? "


Salam petang selasa. petang-petang ini agak best if layan youtube. macam aku selalu buat. and terlintas dekat fikiran aku pada satu video flash mob yang kazen aku tunjukkan dekat aku pada tahun lepas. so aku nak share-share kan la dengan korang video Improve Everywhere. Terbaik!!


Flash mob ini merupakan satu kumpulan group yang besar yang suka buat event diorang dekat public place dengan tiba-tiba. then bila habis event yang diorang nak buat itu. diorang jadi la orang biasa balik. so nak buat flash mob ini memerlukan organizer yang cekap la. lagi ramai peserta lagi menarik. betol tak? dulu dekat UTM skudai ada satu group Flash Mob ini. tapi satu event je dia buat. lepas tu lesap. mana pergi? ada lagi tak group-group flash mob yang hebat dekat Malaysia ni? boleh informkan dekat aku tak? ada video lagi menarik!!

p/s: aku sayang la dekat orang yang baik hati. suka belanja kawan makan. moga murah rezeki. amin...

15 comments:

siapekah aku ? said...

like

Carl Samsudin said...

ada beran?

Hidayah Ismawi said...

I think if someone organized one for like a good cause or something, it would be even better..like an awareness campaign type thing (but nothing too structured because its supposed to be spontaneous).. Off topic a bit- I also love when they do the spontaneous group dancing like the tribute to Michael Jackson and emm.. to that Julie Andrews song.. that was also really cool.. (nanti kalau jumpa link kita passkan- although am sure avid youtube enthusiasts must have come across them before)

Hidayah Ismawi said...

dah jumpa:

http://www.youtube.com/watch?v=WkBepgH00GM and

http://www.youtube.com/watch?v=C5Nl09rh2HQ

my favourite (I think even better than the hyped Black eyed peas one on Oprah)..

PS: Belanja org makan mmg best.. it's the sheer pleasure that comes with making people you love happy

Dilakochan said...

Hahah. menariklah!..

shukjessa said...

nak kumpul ramai2 pun payah, apetah lagi nak wat flash mob hahaha

petisuara said...

amin!!!!!!!!!!!ahahahah..tebaik

masturah idrus said...

love it!

kluxorious said...

I've seen plenty of flash mob vid and so far this is the best of them all.

I tend to cringe if they decided to suddenly dance in places or came out singing out of nowhere. That will surely disrupt the public and caused traffic jam etc (since they most do this stuff along the street, or at least that's how Malaysian flash mob like to do it).

ZADE said...

Cool! Bukan ke baru-baru ni ada yang buat kat KL, menari ikut lagu-lagu dalam siri TV Glee? About 300 or so people dancing on almost all levels in Midvalley Megamall... Datuk Paduka Marina Mahathir pun ada sama dengan anak dia. I forgot who's the organiser. But the article mentioned that they've done it before.

Carl Samsudin said...

aku lagi suka FROZEN. tak ganggu public. f yang nak meari-menari bagai to tak berapa cool. 2 dah bukan flash mob. 2 dah macam street performance. so tak cool sangat. so if FROZEN in memang cool, style and macho rasa. betol tak? tak ganggu public sngt. lagi syok....

hentakbelipat said...

kite buat kat UTM jom..buat2 konon ade kebakaran dekat HEP

Hidayah Ismawi said...

Hehe.. tu yg kita cakap..dah ter off topic sikit tu.. sorry yek carl.. anyway.. kalau bab2 nak join flash mob ni ..yg frozen mmg cool kot..(dan tak memerlukan bnyk latihan).. yg flash dance tu best utk ditonton di youtube.. kalau kita yg tgh bwk kereta dan telah stuck dlm jam sbb benda tu (kalau nak join pun..langsung tak reti nyer....hehe)

Carl Samsudin said...

bende ini if nak lagi best kene ada orang yang hebat dalam video. kene de music yang cantik. baru leh hasilkna video terbaik.

ZADE said...

Hah..aper lagi...let's flash the mob...or mob the flash...or whatever...He he. Guana ke caranyer weh?

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails