Wednesday, May 26, 2010

" Only The Strong - Paranaue "


Salam rabu semua!! pagi-pagi ini aku terdetik dalam kepala aku lagu 'Paranaue'. korang pernah dengar tak lagu tu popular sekitar tahun 1993-94? siapa yang membesar zaman tu mesti ingat punya. kira lagu tu boleh didengar kat merata-rata tempat la. lagu ni actually soundtrack cerita 'Only The Strong'. Masa tu Mark Dacascos ini hero aku la. style habis cerita ini.

Cerita ini story pasal martial arts dar brazil la. if kita ada silat. diorang ada Capoeira. aku memang minat gila capoeira ini. diorang punya martial arts memang betol-betol arts. seni habis. masa tu kat Malaysia ni mana in lagi benda-benda macam ni. sekarang aku dah gemok baru la nak in Capoeira dekat malaysia ini. pagi-pagi ini aku takda mood nak tulis panjang. jom kita layan video dari youtube ini kejap. mesti pagi-pagi korang penuh semangat. nanti nak lunch pon dalam kepala otak asyik ' paranaue-paranaue-paarana'.... hahaha!!


.ini trailer dia.

.layan lagu sambil usha Capoiera. terbaik!!! THUMBS UPPPP!!

p/s: aku dah suruh abang Hentak Belipat downloadkan aku cerita ini. tengok hasilnya macamana. nanti boleh ber'paranaue' malam ni kat bilik dengan dia.

8 comments:

Hidayah Ismawi said...

Saw the movie! Thought it was really cool (hey, I was 14 at the time, everything seemed cool).. I LOVE watching capoeira.. it takes such skill and strength.. one of my good friends was one of the people involved in the pioneer group of capoeira in Malaysia (students UIA gombak sgt suka benda ni dulu).. was invited to see them perform kat Kuantan ..but I was too shy to go :)

PS: Kalau betul gemuk, lagi patut buat capoeira kot..confirm kurus..hehe

Carl Samsudin said...

waaahh!! best kan cerita ini. teringat zaman dulu kala. serious? ajak dia turun JOHO boleh tak?

Hidayah Ismawi said...

ahaha.. dia dah retire kot ...sekarang dah jadi researcher and expectant father.. but I will ask..kot2 dia ada contacts with his friends who are still active...

hentakbelipat said...

aku dah dapat..sekali file dei broken..cibai..pnt aku dwld..xpe aku try carik lagi

Hidayah Ismawi said...

seems dia betul2 retire .. but he suggested you check this group out .. sadly he doesn't know any of them personally..hope this helps..

http://www.facebook.com/pages/Capoeira-Camara-Malaysia/285367176836

kamaLkLique said...

Hi,

Sory kacau. aku tengah google td skali terjumpe feeds pasal Capoeira Camara kat blog ni.

Boleh aku tau psl "person / pioneer dr uia" tu sape nama? Long story short, aku dr group Capoeira Camara, and aku pn asal Kuantan :)

Thanks~

buSuk said...

best movie ever!!!!!!
style doe...back then...n still,now.

Liyana Lunia said...

FAVOURITEEEEEE kite <3

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails