Friday, May 21, 2010

" Program Buat Duit dengan Facebook "


Salam semua to pengunjung belog aku. thanks alot untuk semua. lately ini aku nampak ada certain blogger yang hari-hari singgah belog aku. aku dapat perasan satu dua la. nanti aku hargai korang dengan aku terjah belog korang ok! aku suka belog yang ada gambar lawa-lawa. coz aku ni more to photography. aku suka gambar lawa-lawa ini. feveret. btw sorry sikit la aku lambat update belog hari ini. pagi tadi aku busy sikit ada hal yang tak dapat dielakkan.



Korang mesti ada facebook kan? korang pernah tak ditag atau pernah nampak gambar-gambar orang pegang duit beribu-ribu? tak tau la itu duit palsu or duit betol kan. aku selalu jugak diapproach dengan benda-benda ini. mula-mula aku rasa benda ini mengarut la. sebab takda pon kawan aku yang join and cakap benda ini benar. tapi baru-baru ini boleh pulak family aku terjerebak dengan benda ini. and aku sekarang percaya la benda ini agak betol la (tapi dalam hati still rasa mengarut lagi). selepas 1 minggu aku usha apa aktiviti famili aku dengan benda ini. last-last aku akui la benda ini boleh buat duit. macam sehari korang boleh dapat rm100 tapi korang kene rajin mengadap facebook la. if tak takda la kot duit tu. kan?

.facebook easy money.

.biar betol?.

.ini sistem dia.

.pengikut yang dah berjaya kot. dah start pakai ferrari untuk pergi pasar beli ikan.

Sebelum korang salah faham. aku nak menegaskan bukan aku nak promosi benda ini. aku TAK JOIN pon benda ini. biarla benda ini boleh dapat duit dengan senang. tapi dari segi kepuasan korang puas ke? if aku nak buat benda ini aku kene betol-betol minat. so benda ini tak menarik minat aku langsung la. dengan nak promosi pon entah apapa. balik-balik "please check ur inbox". semua la orang nak cakap macam tu. marah pulak rasa! huhu. tukar la style lain sikit kan? macam korang ini dikontrol oleh computer pulak. asyik nak cakap benda sama jek. then gambar-gambar yang korang post kat facebook kurang mengancam and kurang meyakinkan la. macamana la korang nak tarik orang. betol tak?

So aku just nak kasi tau pembaca belog aku ni jek. yang actually boleh je buat duit dengan facebook ini. tapi kene pandai cara dia la. and korang mesti ingat benda ini kene hati-hati. dia macam mlm jugak la. bodek memang hebat. ayat mesti manis. contoh LUXOR. aku cukup anti. last-last kebas duit orang jek. nasib la aku tak pernah terlibat benda-benda ini. so pandai-pandai la korang fikir ok!

p/s: renung-renungkan dan selamat beramal. btw benda ni halal ke? nak kasi anak bini makan.

9 comments:

.::WaNiE::. said...

saya rasa dah ada kan komen ustaz zaharuddin pasal ni.haram kan?

LORD ZARA 札拉 said...

wee~
aku kalau orang invite aku join camni, aku tak layan~

takmau2~

menunggu hadiah dak Carl~
kih3~

Carl, kamu pergi ke bengkel menulis tu ke?

Hidayah Ismawi said...

kita pun rasa begitu... ni link comment ustaz zaharuddin ttg skim infinity downline (mungkin ada yg belum baca).. rezeki ada di mana2 insyaAllah..kalau meragui sesatu ..just walk away

http://www.facebook.com/notes/zaharuddinnet/infinity-downline-program-question-and-answer/404996531082

Carl Samsudin said...

wanie/hidayah: thanks for the info from ustaz zaharuddin.

zara: 50-50. hope join kot.

ApekxHensem™ said...

yup betul..apek pun ada baca..ini halam

Carl Samsudin said...

halam? halal+haram?

me e2 saya :) said...

hm , kalu pk2 mmg meragukan kan andd haram .. but still , byk bisnes pkai style nie zaman skunk . im NOT sure bout dis , but yet . mmg rata2 pkai system bisnes nie . so nanty u ulas2 la lagie . huhu ~

shukjessa said...

yang bulat takkan datang bergolek, yang pipih takkan datang melayang...

kalo tak den dah kayo dah bro, tak payah penat2 nak blajar sampai degree, tak payah nak susah-susah cari ilmu photography.

ni semua mengarut je,usaha untuk jatuhkan orang Islam supaye malas berusaha.

zaman dah berubah, caranya tetap sama kalo bisnes cara Islam, ada produk dan ada akad 'saya jual' 'saya beli' menunjukkan kedua-dua pihak puas hati.

dan yang paling penting, niat kene btol, wallahualam, ni pendapat den je la

.Anna. said...

haha cakap pasal LUXOR, teringat dulu mase awal2 masuk utm nyaris ditarik bayar RM2000 untuk join. sangat bedebah ex-bf yang sanggup tipu untuk suruh join LUXOR tu. ;D

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails