Wednesday, May 26, 2010

" Tips Nak Jadi Hebat Macam Kennysia "

Tadaaaa!! yeayh. kali ini aku nak share tips bagi siapa-siapa yang nak tau la kan. if korang tak nak tau boleh je tekan alt-ctrl-delete. senang je kan. so aku nak share tips yang 'Kenwooi' pernah tulis dalam entry dia. kali ini aku amik entry dia then aku kasi translate dalam bahasa melayu. sebab entry ini menarik! so aku nak share la dengan readers aku. oraite? sharing is loving!

Korang kenal tak Kennysia? korang pernah tak usha belog dia? if belom jom click 'sini'. korang tengok followers dia berapa ramai. dia ini la top blogger yang hebat dekat Malaysia ini. so macamana dia boleh jadi macam tu kan? apa dia buat sampai jadi top gila macam tu. so dekat sini aku nak share dengan korang tips-tips macamana dia boleh jadi hebat and meletop!



So aku nak share 10 tips why Kennysia ni jadi sangat famous dalam dunia blogging ini. so baca slow-slow and cuba fahami kenapa Kennysia ni 'FAMOUS'....


1. Mempermainkan Scandals and Kontroversi.
.controversial of Sarong Party Girl by Kennysia. - nak tau apa tu SPG? google la ok.


.Mengajuk controversi skandal seks Chua Soi Lek dengan menggunakan poster dari seks video Paris Hilton.


2. Bagi Nickname yang Agak Gila untuk Diri Sendiri.

.Coconut King/balls.

.Coconut Boobs.


3. Mengajuk/Menganjing Famous Blogger.


.Making fun of Xia Xue - Famous blogger from singapore.


4. Bersosial dan Out Going.

.Kennysia ini memang kelakar/funny orangnya. so seperti biasa la, perempuan kan suka lelaki yang kelakar-kelakar ini. so bila dia hangout dengan gadis-gadis cantik ini. semestinya gadis ini balik rumah terus terjah ke belog Kennysia ini. and tell her friends about the funny Kennysia. terusla hits jadi tinggi melambung.


5. Creative and Funny.

.Creativity.

.Dumb Funny.


6. Buat Ulangkaji pasal Blogging.
Nak buat entry ini bak kata Kennysia bukan boleh hentam jek. dia mengambil 10 jam untuk mengeluarkan suatu entry. kene fikir betol-betol. baru entry yang keluar tu betol-betol berkualiti.

Usaha yang dibuat oleh Kennysia ini agak berbaloi la sehinggia dia mendapat banyak anugerah and puji-pujian. tapi still dengan muka DUMB dia tu. Funny lol.


.Bonus!! Kenny GAGA!!.
.anyway.be original.write original.dont plagiarize.


7. Update Selalu and selalu and selalu!!

.masa baru-baru nak up dulu. kennysia setiap hari mengupdate blog dia. bila dah jadi hebat macam sekarang. seminggu sekali update pon dah tak kisah. still ramai viewers!. bersusah-susah dahulu. bersenang-senang kemudian.


8. Make Friend with Famous Blogger.

.Kennysia ni sangat rapat dengan Ringo from Cheeserland.com. so Ringgo tulis pasal Kenny and Kenny tulis pasal Ringgo. good strategy kan?.


9. Bercakap pasal Politics.

.Kenny sangat berani bercakap pasal politics. UMNO, MCA, PAS and so on. Salute!.


10. Bercakap pasal isu Kaum dan Agama.

.Kenny bercakap pasal anak muda Pas yang membantah konsert Micheal Learns To Rock di Genting Highland.

So!!! itu saja la aku nak share tips-tips yang buat Kennysia ini jadi popular yang meletop-letop. if korang berani korang tiru la apa yang Kennysia buat. one day korang mesti top macam dia. if nak jadi macam tu kene banyak pengorbanan. sangup dikutuk and dimaki. hati kene kental. if hati tisu better jangan buat la benda-benda macam Kennysia ni buat ok. its just a simple 10 tips. nak baca yang proper punya tips singgah la ke belog Kenwooi.com ok!!

p/s: nak jadi Blogger kene hati kental. setiap orang mempunyai berlainan pandangan. try buat cara sendiri lagi best! BE ORIGINAL.

8 comments:

jfook said...

he is every blogger's inspiration..

paish said...

cube ko reveal obefiend plak..

petisuara said...

hahah..ni mcm ckp psl smlm je..kene tabahkan diri!semngat selalu dan jgn putus harapan kalau ade org xske blog kite atau bg comment yg merapu..ho yeah!!

NokiaDream said...

ye..kt boleh berjaya dgn cara kt sendiri..

Yatre Hayati said...

kennysia memang agak kelakar..nengok dalam project alpha dia..hee

Carl Samsudin said...

tapi kennysia tetap banyak duit dia dapat dari blog dalam sebulan! kudos!

ZADE said...

Ari tu ada yang kata Red Mummy blogger paling top kat Malaysia...Skang ni Kennysia pulak. Wei...yang mana satu pujaan kalbu ni..? Konpius...konpius...

Mankuchai said...

salam,
Hebat2...bab politik dan agama tu seram sikit nak ulas,takut jadi cam aduka taruna..apa2 pun dia memang berani,kita still ada adap sopan lagi...tq bro kerana dapatlah sikit ilmu ak jadi blogger hebat,dan boleh lah saya combinekan dengan cara saya sendiri...

Selamat bersahur!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails