Monday, June 28, 2010

" Bye-Bye England and Mexico "


Salam semua!! hye. hello. salam isnin. have a great monday. even dah petang ni aku still nak wish jugak happy monday. harini aku bangun lambat. dalam tenghari jugak la. coz semalam tidur lambat tengok World Cup 2010. England vs Germany and Argentina vs Mexico.

Nak dijadikan cerita semalam (Ahad) pagi-pagi lagi aku, kakak aku and PA dah gerak pergi Singapore hantar abang ipar aku ada training dengan company Dialog dia dekat sana. alang-alang nak pergi Singapore boleh sekali aku hantar PA aku ke sana. then aku balik JB dalam pukul 9 lebih. mandi-mandi terus gerak ke Restoran Lambai-Lambai jumpa member aku tepet, enol and fendi sebab nak usha England vs Germany. aku dengan semangat menyokong England bebekalkan hati seorang pejuang tonton game tu. sampai-sampai jek, baru nak melabuhkan punggung terus Germany score goal. terus kurang mood aku nak gembira-gembira. member aku si fendi dengan jersey Germany dia cukup bongkak bersorak. haha. terus tukar mind set aku. *aku bukan sokong England. tapi Spain*. so takda la kecewa sangat kan. tengah aku syok usha game tu aku tertoleh la ke kanan at the same time chicken chop aku dah sampai. sekali aku macam ter'stuck' sekejap dengan kelibat seorang yang berkepala botak. try tengok sekali lagi. lorrr. Mawi rupanya. aku tanya member aku. kenapa Mawi ada kat sini. then member aku cakap la yang Restoran Lambai-Lambai ini Mawi & Ekin yang uruskan. so patut la. Ekin pon ada skali malam tu. cukup meriah. macam nak pergi AIM dia berpakaian. *bila-bila aku ada masa aku akan review tempat makan ni ok! tunguu~

*.

.England. Three Lions.
Bye-Bye Fabio Capello. Bye-Bye England. sorry to all England fans. team anda telah tersingkir dengan Germany. Germany telah menunjukan jalan keluar kepada England dengan kemenangan 4-1. England actually antara team favorite aku dalam World Cup 2010 kali ni. dengan Steven Gerrard as a captain. tapi kekalahan England tak la aku rasa sangat kekecewaan dia coz aku tetap menjadikan Spain as my no 1 team dalam World Cup kali ni.

Apa dah jadi dengan Wayne Rooney? mana dia kata mamat ni 'TRUE STAR' dalam World Cup kali ni? kenapa perlu ada Heskey? mana Theo Walcot? macam-macam la drama dalam squad England kali ni. dalam game semalam pon ada drama jugak. dengan jaringan Frank Lampard tidak dikira. dengan Rooney ntah apapa. aku tak nampak pon penyerang dalam squad England. just aku nampak Frank Lampard and Steven Gerrard dengan rembatan-rembatan jarak jauh. pemainan bijak dengan hantaran menarik dari James Milner. yang lain aku tengok macam tekubur jek. final words to England. bye-bye. jumpa lagi!

Semalam. Germany? SUPERB!! AWESOME!! 1st time ever aku teruja dengan permainan Germany. sebelum ni aku tak minat sangat dengan Germany ni. tapi semalam memang SUPERB!! memang diorang deserved untuk menang. dengan Miroslav Klose, Lucas Podolski and Thomas Mueller bermain dengan hebat sekali. tapi bagi aku man of the match semalam semestinya Mecut Ozil!! aku tengok mamat ni main aku rasa teruja la. macam aku tengok Lionel Messi main la. style, quality and penuh rileks. so overall aku berpuas hati la dengan game semalam. memang Germany berhak untuk menang! yeayh! *berharap Mecut Ozil ke Liverpool*.

Bye-Bye Mexico! Bye-Bye Javier Aguirre. dalam World Cup kali ni aku tak follow sangat team Mexico ni. tapi semalam aku tengok game dia dengan Argentina ni aku teruja jugak dengan kehebatan Maxico ni. dengan star-star seperti Pablo Barrera, Javier Hernandez dan Carlos Salcido aku rasa if Mexico ni tak lawan Argentina, team Mexico ni boleh pergi jauh lagi. aku rasa para pemain Mexico after ini mesti akan dijual mahal la untuk kelab-kelab ternama after World Cup ni. as Javier Hernandez, Manchester United dah cop awal-awal dah.

Argentina? tak payah nak cakap lagi la kan. HEBAT. malas nak komen banyak. coz diorang memang totally awesome. *kesian dekat Lionel Messi jek, still tak score*.

p/s: malam ni aku ORANJE! korang?

9 comments:

liyana aziz said...

messi berusaha keras nak golkan semalam.. wakakakakka... dakni suka mexico tapi terkeluar la plak... =(

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

i like germnay...wee..

a.n.y.s.s said...

oh england :(
sekarang beralih ke my fav 2nd team Spain. sep sep carl! ;))

Carl Samsudin said...

yeayh!! jom layan world cup di musim2 world cup ni!

♥M.I.A♥ said...

tak boleh tahan ayat "macam nak pergi AIM dia berpakaina".. eheheh.. ala... bini arghtis... mesti la kene nampak "VOGEH".

Carl Samsudin said...

memang vogue pon ekin 2. siap berkelip2 meriah dia. mawi rileks jek pakai bju mlayu tengok bola. sambil isap rokok, hahaa.

♥M.I.A♥ said...

la... isap rokok rupenye si mawi tu.. ohh ok.. =)

me, nelly said...

england kalah dan sgt bengang!

so skrg curang ke oranje! oo yeah! :p

http://naliaziz.blogspot.com/

Chybee said...

owh. chybee sgt suke gerrard juge :D
germany hebat tapi still spain dihatiku. weee~

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails