Thursday, June 17, 2010

" ChybeeLila @ chybeelila.com "


.Header blog ChybeeLila.

Hye-hye!! hari mood yang sangat happy! so alang-alang tengah mood yang sangat happy aku nak share dengan korang member belog aku yang aku tiap-tiap hari bukak menunggu entry-entry yang best diselang-seli dengan gambar-gambar yang menarik! Chybee tuan empunya belog. aku nak ingat-ingat balik la macamana aku boleh tersangkut dekat belog dia ni. maybe masa blogwalking kot. hati aku tersentap dengan gambar yang terbaik! yeayh!!!


.ini la gadis yang bernama Chybee ni.


Si Chybee ni if tak silap baru je start bloging dalam bulan april lepas. if calculate-calculate baru je 2 bulan. kira newbie lagi la dalam dunia bloging ini. tapi dia ni bukan sebarangan newbie. if korang perasan cuba tengok hits belog dia. dalam 2 bulan dah cecah 56ribu hits? gempak tak gempak la kan. Chybee ni cuba buat belog dia as photoblog. yang macam aku tengah try cuba la. tapi tak menjadi lagi. sebab gambar-gambar aku belom cukup mantap lagi nak istiharkan belog aku as photoblog. if korang nak tau lagi la. si Chybee ni mengunakan senjata Nikon d90 untuk menghasilkan gambar-gambar yang terbaik tu. hell yeah! Nikonian jugak. same as me.

Si Chybee ni bukan menetap kat Malaysia. tapi dia still blajar dekat Germany. if tak silap dalam bidang engineering la kan? tapi aku tak sure engineering part mana. tengah menyiapkan bachelor dia and tengah buat projek dalam kereta hybrid. huhu. nanti aku nak tengok la hasil dia macamana. so apa yang aku suka sangat pasal belog Chybee ni? semestinya gambar-gambar dia!! dengan composisi yang menarik. rule of third terbaik. tone color best. memang best la gambar-gambar kat belog Chybee ini. tak percaya? jom aku kasi korang usha sikit. antara gambar-gambar yang jadi faveret aku!!











Amacam? baik tak? baik kan... aku dah cakap dah. disebabkan belog ini la aku semakin membuak-buak nak travel ke oversea nak pi snap gambar-gambar yang nampak cool. thanks Chybee coz share kan gambar-gambar yang best. so korang apa lagi. jom kita terjah ke belog Chybee. just click 'sini'.

p/s: siapa kata Africa Selatan hanya ada gurun je? ada salji beb!!

13 comments:

chybee said...

CARL!!! terharu ok ade entry mcm ni. *sob*sob* chybee suke ur blog jugak. 1st time msk time tu mmg tgh entry carl promo HDR fairuz mayon. bile buat photoblog mesti la suke follow photoblog org kan. then tersuke rjn bace pulak blog carl smpi skarang. mmg santai. i like! hehe...thanks a lot carl!! really appreciate this ;)

(nnt chybee blk bawak ole2 utk carl ok. hehe...)

Carl Samsudin said...

owh pasal HDR fairuz mayon eh? owh ok2.. dia to my friend. memang hebat dalam HDR ni. alaa. takpala. carl just suka je orang yang hebat amik2 gambar ni. love photography la!! waaa. bawak balik something for germany la! btw do support spain also ok!!!

reen_sofee said...

yes!
suke blog ini jugak!!!

Carl Samsudin said...

so slalu2 la melawat belog Chybee ni k. kita tengok gambar2 apa yang akan dia hasilkan pulak lepas ni!

Hidayah Ismawi said...

yes! yes! kita pun peminat setia chybee.. mmg tak sangka dia baru jer start blogging .. kalau tension2 suka singgah blog dia..hehe..mcm kita pulak yg gi Gemany..

buat Chybee: keep it up girl! pstt..akak sokong Holland (apa boleh buat abah dah belikan jersey)

buat Carl: like coming here too :) psstt.. sian Spain kalah dgn Switzerland ..uhuhu..jgn sedih dan jgn marah ..hehe

cikkiah said...

terbaek dr ladang....

nurul nadia said...

kalep, bile ko nak buat blog camni gak? dslr da ade...kelas kukubesi dah join..mesti dah mantap kan skang...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

akak pun suka blog cybee...gambar mantap..

Amir Rayyan said...

suka tgk blog ni ngan cybee...thanks carl 4 d info..pasni ley promote blog amir lak..hehehe...:)

mR.sYaH said...

gmbr2 dlm belog chybee mmg menarik.. mmg kemas r.. ske singgah blog warna warnia chybee..

me, nelly said...

memang baekk gmbr2 die, the blue sky and the beach. xdapek kat malaysia nih. adeihh! o_O

http://naliaziz.blogspot.com/

fiziskandarz said...

came across this blog while bloghopping :) haha entry semua written dgn sungguh natural and funny. i like! :D keep it up :)

atiewawa said...

hyep2!! lamanya anda tak menghupdate belog internet connection troubled lagi ke? nanti da dapat connection do update k dah lame ni tak memupuk hobi membace xD

&& da singgah kat belog chybee da follow da pon interestinggg!! =)

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails