Friday, June 4, 2010

" Damai, Johor Bahru "


Salam jumaat. hari ini aku tak berapa sehat sikit la. demam agaknya. tapi still mampu mandikan kucing kesayangan aku lagi. kiki. so hari ini dah jumaat dah. sekejap jek. esok weekend. tengok muvie pon best. banyak movie yang best-best aku tak tengok lagi. esok jugak ada buggy fest dekat JB. ahad ada cosplay. banyak orang tak cukup kain time tu. boleh usha-usha jugak snap gambar. tol tak? hehe. jom klux!!

Ok. nak cerita sikit la pasal last week. ada sorang member aku ini baik hati dia. dia dapat duit dari mana ntahnya. dia belanja aku makan dengan geng-geng aku. termasuk la si hentak belipat and petisuara. so kitorang gerak makan dekat Damai. ini 2nd time aku datang sini. 1st time dulu 3 tahun lepas!

.Damai.








Damai ini if korang nak pi agak pening jugak la. tempat di macam teperusuk sikit la. korang kene masuk taman perling tu. straight jek. if sesat tanya la orang ok. haha. tapi ni aku bagi alamat dia ok. Sungai Danga, Taman Perling, JB. so cari la ok. tempat ini memang nice la view dia. tapi just dia tersorok sikit. so kurang orang nak datang sini. dengar cerita tempat ini dulu ramai gila orang. tapi sekarang ini dah suam-suam kuku jek. agaknya sebab banyak sangat tempat makan yang best-best and membangun pesat dekat bandar JB tu kan. tapi makanan dekat damai ni not bad la. sedap jugak. tapi lil bit mahal la.. korang next time datang judge sendiri la ok.

.aku, petisuara, kemal, hentak belipat, nuzul, babe (tuan yang belanja).

.Makanan malam tu. penuh jugak la perut. tapi nasib baik tak lunch hari tu.

.dekat sini aku baru perasan ada kboat yang terapung atas kolam buatan yang diorang buat.

.paling best dalam boat tu korang boleh buat party la! boleh makan-makan.

.Thanks Babe! hope murah rezeki. amin.

p/s: kakak sulung aku baru je msg aku. next week dia nak datang JB. nak makan tempat best-best. nak bawak pegi mana eh?? huhu!

13 comments:

a.n.y.s.s said...

pernah datang sini! masa celebrate 1st year anniversary dulu. memang gile jauh ke dalam tapi nasib baik jumpa. cantek sgt :)))

TeRRoRRiZZ said...

yup emang bez makan kat sini.....

ngengenge...

nnti grade nak bawak family makan sini

hentakbelipat said...

wahhh akhirnye..hahahah..nak ikut weh g cosplay ke ape ke..yana balik umah..aku kesunyian nih...bawak aku please!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

kat sini akak suka makan ketam black pepper..marvelous...

Rara said...

sungai danga tu rumah makcik, tapi tak pernah pula pergi tempat ni. dekat mana eh, boleh bagi detail sikit tak? dari taman perling tu kalau terus kan ada t-junction, masuk ke kanan atau kiri? kalau kiri, lepas dari masjid tu ke? pleaseeee i need to know, nak pergi esok kalau boleh :)

shukjessa said...

peh menarik tempat ni bro. bilo la den nak pi JB. so far paling jauh pun muar je hahaha adoi

.::WaNiE::. said...

never had a chance to explore jb.teringin nak pegi tapi xdek pemandu pelancong

kesian

ishiko said...

thaxs for jenguk2...
wahhaa.. demam2 pown, org belanjew mkn mesty sehat blk.. hu3x..

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.wow!
.canteknye environment die
.nk pegiii
.tp jauh!
T__________T

Carl Samsudin said...

tempat ini menarik jugak la.. try la if berani! makanan dia memang best tapi tersorok sikit la tempat dia. nanti sampai simpang 3 tu belok kiri. terussss jek ok!

hentakbelipat said...

mahal sikit eh?ahahhaha..bile pulak mhlnye weh..standard ah

Sendra said...

weyh,aku proud weyh to be johorean!!haha..

Carl Samsudin said...

hentak belipat: tak mahal eh? tak tau la. sebab tak bayar. hahahaha.

sendra: jom la turun jb. lepak2!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails