Friday, July 30, 2010

" Fakta-Fakta Menarik Tentang Lelaki "



Salam Jumaat semua! so kali ini aku nak bagi sikit jek fakta-fakta menarik tentang lelaki yang kaum perempuan harus tahu. if korang tanya kaum lelaki ini mesti dia setuju dengan fakta-fakta ini. so bagi kaum perempuan cuba le memahami ok. thanks!

1. Lelaki sebenarnya tak melihat pada perempuan yang muka cantik. sebaliknya diorang lebih tertarik pada perempuan yang kemas dan beketrampilan. *perempuan yang kurang cantik di luar sana tak usah risau, pergi bershoping dan tonjolkan kekemasan diri anda. pasti meletop di hadapan mata lelaki selepas ni!*
2. Lelaki sangat suka flirts. itu lumrah alam. if perempuan tak boleh nak terima pergi jadi lesbo ok! *sama-sama tak flirt la*
3. Lelaki boleh suka pada perempuan dalam seminit dan boleh jugak tak suka pada perempuan itu seminit kemudian. pernah terjadi macam itu?
4. Lelaki mungkin akan flirting around seharian suntuk. tapi sebelum tidur dia pasti akan berfikir tentang perempuan yang paling dia sayangi. sampai terbawa ke dalam mimpi. percaya la.
5. Lelaki boleh gila bila terkene panahan senyum sang perempuan.
6. Sila jangan cerita pasal ex-boyfriend. Lelaki amat pantang!
7. Bila kaum perempuan memberi message 'you know what?!! ermm. never mind'. akan membuatkan sang lelaki ini berfikiran jauh menyimpang dari apa sebenarnya yang sang perempuan ingin sampaikan.
8. Lelaki benci Gay.
9. Lelaki suka perempuan yang pandai memasak.
10. Lelaki hanya ada satu nafsu. perempuan ada 9. maksudnya?

Cukup? setuju tak..

p/s: jom tengok SALT.



18 comments:

myonyu said...

paham

Carl Samsudin said...

bgus!

Carl Samsudin said...

bgus!

myonyu said...

hahahhahahahahahah...leh wat topik tentang ego lelaki tak...atau more hot topic such 'perempuan mata keranjang'...or anything else dude..

fieqa said...

ouh..:)

Carl Samsudin said...

myonyu: lelaki ego ke? perempuan pon ada ego jugak kan? huhuhu. perempuan memang mata keranjang. itu sure!

fieqa: ouhhh jek.

Shukjessa said...

hahaha bagi aku perempuan itu perlu rajin memasak, tak perlu pandai.

pandai ni orang yg berkebolehan atau genius dlm omputihnya. so kalo perempuan tu pandai memasak tapi pemalas??? tak guna gak kan.

it's better rajin, orang rajin ni bila selalu buat akan jadi hebat dari orang pandai. so bila dia rajin, dia akan rajin masak.

tak perlu sesedap masakan ibu, kerna masakan setiap wanita ada trademark mereka tersendiri, percayalah.

carl: ego lelaki itu penting, tanpa ego, lelaki bukan lelaki dan mereka takkan jadi pemimpin dunia yang disegani (jgn sempitkan pemikiran dgn ego tu sombong, ego is more than that)

fndrocka said...

you know what....ahh never mind..

Hidayah Ismawi said...

pretty much sums up most guys I know..

MY LATEST ENTRY: Nasi Goreng Emergency!

myonyu said...

auch...
haha...
tak penah denga pasal pempuan mata keranjang...maksud ko die suke tengok lelaki?
ntah...
aku yang tak normal kot..haha..

ZADE said...

Ada lagi beberapa point kot such as:

1. Walau segarang mana pun lelaki tu...dia suka dimanjakan. Just that ego dia je yang menghalang...kekadang tu.
2. Lelaki tak suka disoal lebih2 sebab merasakan dirinya disoal-siasat oleh polis atas kesalahan yang dia tak buat.
3. Lelaki akan menegakkan pendapatnya walaupun dia tau pendapat dia tu tak betul. Tapi bila dia dah diasak dengan kebenaran oleh perempuan...dia akan kemaluan dan berlalu pegi dari situ.

Ada lagi...tapi kang kalau kudedahkan...jadi War of the Worlds pulok. He he he.

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

lelaki oh lelaki. lelaki susah nak paham ppuan, ppuan pun susah nak paham lelaki.
haha.
salt best gilak!

wana said...

haha.. nice!

Bungakopi said...

nk wat cane ni..aku selekeh semulajadi sejak azali..

ada van de kamp said...

lelaki suka flirt & membuatkn perempuan perasan. ada x point ni? :)

Akino said...

lelaki benci gay?

aku ade kawan yang gay. dia ni agak lembut tapi tak la lembut sangat. masih mengekalkan banyak ciri-ciri lelaki normal.

before ni aku tak tahu dia tu gay dan penah jatuh ati dengan dia sbb dia agak caring and memahami.

tup tup aku rasa makin aneh dan aku pun korek dan korek so pecah rahsia dia tu gay. mula-mula tak dpt terima gak sbb dia tu solat sume.

pada pendapat kau, ape yg boleh dibuat supaya dia ni sedar dan kembali ke pangkal jalan? aku dh cerita psl kaum Nabi Luth etc tak dengar jugak. Aku kesian kt dia ni sbb dia budak baik. Walaupun aku tahu dia gay kitaorg still kekal jadi BFF walaupun kadang-kadang rasa begitu sengal sbb dia ni pergi gay club sume. I only can handle certain level of gayness. Haha.

fasha said...

wow,good info :)

CinderLaLa said...

As-salam... Maaf...saya copy fakta2 kat atas dalam entri saya...sy copy dlu bru mtk kebenaran...maaf.. :)

jengukla kat sini yer..

http://cikcinderlala.blogspot.com/2011/02/oh-lelaki-ada-apa-dengan-lelaki.html

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails