Friday, July 23, 2010

" G.I.A: Nude Photography (18SX) "



Helooo!! selamat hari khamis yang sejuk di JB ni. hujan tak berhenti. dengan kesejukan tahap lampau. so kali ini aku nak story sikit pasal nude art yang korang boleh dapatkan dekat Malaysia ini. more specific dekat Johor Bahru ini. ada orang mungkin akan berpandangan negative dekat nude art or nude photography ini. tapi bagi sesetengah orang yang memang menggilai art. nude art ini antara art yang diorang ingin sangat menerokai. cuba korang try tanya-tanya pada sang jurugambar pasal nude art ini. confirm diorang teruja coz nude art ni merupakan antara cabang arts yng paling susah untuk diterokai. tapi bila nak menerokai nude art ini kene hati-hati sikit. jangan sampai ke tahap pornografi. pornografi dengan nude art ni lain ye rakan-rakan. *sila ambil tahu dengan serious*.

So bila korang nak try buat nude art ni jangan berdua-duaan sahaja dengan sang model ye. boleh membawa ke arena lain pulak nanti. *tak pasal-pasal keluar video macam Ariel Peterporn and Luna Maya*. so better ajak rakan yang boleh dipercayai untuk menemani. atau bawak boyfriend atau girlfriend, atleast nanti takda la adegan jeles menjeles kan. bagi sang model pulak bila diberi job untuk menjadi model untuk nude art ini korang kene la berhati-hati yek. kadang-kadang sang photographer ini pon bukan boleh percaya sangat pon. diorang ini mostly lelaki. pantang nampak 'celahan'. pasti akan snap punya. betol tak?


Dekat JB ini ada seorang photographer yang aku kenal/tak kenal la kan. nama dia Gie Ismail. pemilik G.I.A. if korang nak tau pasal G.I.A ini korang boleh la try usha-usha gambar dia dekat facebook G.I.A ini. macamana nak pergi facebook dia? just click 'sini'. dengar cerita, si Gie Ismail ini jugak merupakan make up artist. so dari segi model@talent, makeup, lighting, photographer, semua dia yang sediakan sendiri. hebat jugak orangya. jom kita usha serba sedikit hasil-hasil karya GIE photography ini.










So, apa pendapat korang pasal G.I.A ni? aku taknak komen banyak-banyak coz ada antara korang yang suka and tak suka dengan arts macam ini. sebab menayangkan susuk tubuh sehingga tiada sehelai benang pon. sama-sama la kita fikirkan ok. just remember. photography is not a crime.

p/s: dengar cerita. model-model GIA ini bukanya true perempuan. faham-faham je la ye. ;p




12 comments:

eykameow said...

mesti nama GIA tu dia amek dari nama model terkenal GIA yg mati sbb dadah tu kan? btw art dia mmg walawey!!! huhh, teringin gak nk buat gmbr cmni..tggu dh kwin kot. HAHAHA

Carl Samsudin said...

suh hubby amik gambar cmnie ok. f tegok kat facebook dia punya gambar lagi meletop la. dah macam profesional habis. dah macam gambar2 ala Victoria Secret.

Shukjessa said...

ooh aku tak berapa setuju sgt cabang yg ni.

dkt dunia kite boleh beri alasan 'ianya adalah ART semata-mata' tapi di akhirat... yang haram tetap haram, terpulang tepuk dada tanya iman.

sbb tu aku still dengan landscape, insyaAllah kalo ada tele lens nak try wild life.

kalo portraiture pun akan stick dengan muke2 yg tersenyum =)

Carl Samsudin said...

shukjessa: yup setuju jugak. wat mse ni aku pon dengan landskape and sedap mata memangdang. kadang2 je buar radikal sikit,

Yatre Hayati said...

pompuan dia adalah shemale!!!! hahahaha

Yatre Hayati said...

pompuan dia adalah shemale!!!! hahahaha

Yatre Hayati said...

pompuan dia adalah shemale!!!! hahahaha

Yatre Hayati said...

maaf. saya tak sengaja menekan sebanyak 3 kali. ampun.

kisahsensasi said...

body figure die boleh tahan gak....

hazman aka species1980 said...

wow.... seksi betul die nie...hehehehe

Carl Samsudin said...

nak ke talent camtu?

Anonymous said...

astaghfirullah.. muslim sendiri yang buat ni? pastu muslim jugak yg menyebarkannya...

ingatlah azab neraka tu sangat dasyat!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails