Monday, July 19, 2010

" Inception Is More Better Than Eclipse "



Hellloooooooooooooooooooo.. korang dah tengok cerita INCEPTION?!! *kepoh-kepoh belari dekat korang sambil bisik-bisik dekat telinga*. hahaha. seriously aku cakap filem Inception ini best gila. beribu batu jauh lagi best dari Twilight Eclipse tu. marah geng-geng Eclipse kat aku ni kang. haha. yela. entry aku pasal 'Eclipse Failed' telah dikritik hebat oleh peminat-peminat tegar Twilight. sampai ada Anonymous yang tak berpuas hati dengan aku. ish. bahaya betol penangan Twilight dekat fans diorang ek. aku nak ajak la fans-fans Twilight tengok filem Inception pulak. nak tengok apa pandangan diorang. oraite?

Cerita Inception ini pasal Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) seorang seorang pencuri yang hebat gila. skillful. bukan pencuri biasa sebab dia pakar mencuri idea-idea semasa sesorang itu di dalam keadaan separa sedar (bermimpi). dia siap boleh masuk dalam mimpi dalam mimpi dalam mimpi. bayangkan macamana la kan. sangat complicated. mula-mula tengok cerita ini agak confius. lama-lama memang best gila rasa. bila Dom Cobb and rakan-rakan cerita pasal plan diorang nak masuk ke dalam mimpi satu mangsa ini korang mesti akan rasa kagum. style habis! siap kata OOoooOOo. sebab membayangkan korang punya mimpi macamana. huh! terbaik. nak cerita panjang pon susah sebab benda ini kene banyak berfikir. so pada siapa-siapa yang nak watch this movie tidur la dulu, rehatkan minda sebelum minda anda akan berusaha keras untuk enjoy this movie! para-para ARCHITECT, PSYCHOLOGY and CHEMIST, ini cerita untuk anda! best! 5 STARS!!

.Christopher Nolan punya poster sama dengan movie dia before this. The Dark Knight. bukan Darkbatman ye!.

p/s: nantikan 2 Alam vs Hikayat Merong Mahawangsa. siapa menang agak-agak?




8 comments:

myz ramz said...

eclipse pon blm sempat tengok...camner nak buat penilaian ni...?huhuhu...

Yatre Hayati said...

memang ramai cakap eclipse tak bape best pown...Inception tade dalam list sebab tak suka leonardo. heeee

Shukjessa said...

merong~!! haha, pasai 2 alamnye poster pun copy paste dari filem barat,ape daaa kate 40 juta kan...

Hidayah Ismawi said...

best yer? boleh gi tengok ni..

MY LATEST ENTRY: Kids Fun Time Contest-The Prizes arrived!

Carl Samsudin said...

best. tengok la yer...

aLy said...

kawan saya yg fan twilight, kate citer inception ni boring..
ngeeee
tak reti bermimpi la diorg
hihi


lebih excited nak tgk hikayat merong mahawangsa dari 2 alam..

Hidayah Ismawi said...

Went to see it last Friday.. absolutely amazing! best movie I've seen in a while...thanks for recommending..

I linked you in the review :)

MY LATEST ENTRY: Inception (movie review): Awesome!

Rivera said...

memang ramai cakap eclipse tak bape best pown...Inception tade dalam list sebab tak suka leonardo. heeee

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails