Friday, July 30, 2010

" Kes Pembunuhan di Universiti Terkemuka Johor "


.CSI . *kasi soundtrack sikit*.

Teng-teng-teng. kes baru ini dekat Universiti terkemuka dekat Johor Darul Takzim ini. malang sekali aku tak berada di Universiti tersebut, so aku tak dapat nak kepoh-kepoh ke tempat kejadian. so dari apa yang aku dapat dari respone-respone kawan aku dekat facebook and ada beberapa personal messages yang aku terima aku agak mempercayai jugak la cerita ini. aku bukan nak story if cerita ini kurang betol. aku pon nak mengikut kod etika yang Tun Dr Mahathir mahukan. menjadi blogger yang berhemah dan dihormati. eceh!

"It happens around 5-6am: few unknow people datang ke site bangunan F** baru, diorang ikat semua site workers, diorang rompak barang-barang yang ada dekat site seperti laptop, cables and so on.. what hapen was few of the workers managed to untidy themselves and fought with the robbers, few of the workers kene tetak and one of them try to reach the driver, but apparently kene tetak dekat tangan and muka, he fell down and died on the spot. one of the robbers left behind while his friends managed to fled away with the stolen truck from site. He run into nearest kolej and the workes run after him, beaten up surrendered to police and now in hospital for treatment. " - info dari kawan aku yang berada di tempat kejadian selepas kejadian terjadi.

Makin hari makin banyak orang jahat. makin banyak kes bunuh-bunuh dan kes ditutup untuk menjaga maruah. so berhati-hati la korang yer selepas ini. jangan berjalan lewat malam sangat. hati-hati coz kadang-kadang kita tak tau apa yang akan terjadi dekat kita. lepas ni if korang yang tak berkenaan dengan Universiti berkenaan amat susah la korang nak sneakup masuk Universiti tu yek. lepas ini curfew pasti pukul 8 malam! hahaha. berhati-hati di jalan raya. *mungkin ada pakgad yang akan dilucutkan jawatan selepas ini, kita nantikan siapaaaa.....*.

p/s: kadang-kadang kita boleh tengok pakgad isap rokok di kawasan Universiti. tunggu masa je aku nak snap gambar korang.



13 comments:

siapekah aku ? said...

diorang rompak barang-barang yang ada dekat site seperti laptop, cables and so on.


soon pon diorang rembat ke ? hahahaha

nurul nadea said...

oh..ingatkan student..

Carl Samsudin said...

siapakah aku: waklu!!

nurul nadea: bukan student. tapi workers.

a.n.y.s.s said...

ohh ada kat dalam utm ni pun tak tau pasal cite ni, sebab tak lalu jalan tu harini. thanx 4 sharing carl..

*ade kat rumah pun bleh update pasal utm kan..gud2! :D

a.n.y.s.s said...

ohh ada kat dalam utm ni pun tak tau pasal cite ni, sebab tak lalu jalan tu harini. thanx 4 sharing carl..

*ade kat rumah pun bleh update pasal utm kan..gud2! :D

Carl Samsudin said...

hati sentiasa di UTM la..

Misz Sephia said...

mcm fac saye je..F** ni.
Dlu time kiteorg pun ade tp workers rompak students. Ikat tangan & kaki, mintak no pin ATM, then withdraw duit yg baru bbrp hari masuk ptptipu..
Luckily, tak kene bunuh lah..

Shukjessa said...

biasakla U, kalo ade kes mesti tutup baekkkk punyoo, nak jage name beb

kalo IPTA dekat Shah alam ni berapa byk kes tah la, dari kes bunuh, rogol, romen, lesbian, gay sume ade. cume yang leaking ke news ade la beberapa kerat.

tp yg aku pelik tu, skang ni sistem kolej dah campo-campo lelaki perempuan. lagi la banyak kes 'rtm' ni kan??? dulu kene panjat pagar, skang ni cari tempat gelap je since kolej dah same, blok je asing-asing

SYAKIRA said...

aku nmpk kjadian ini. tp dah lambat la. msa nak pegi klas kul 10pg, jalan dkt k**i dan k*h* ditutup. jam habis. sbb msa tu polis tgh buat siasatan kt construction site tu. huhu. dgr cerita pembunuhan tu agak ngeri, berlaku dekat dgn kolej aku. *seram*

ZADE said...

Siapakah Aku...ko punya komen tu...I like! Heh...thinking out of the box.
Carl...memang ler sekarang ni rasa kat memana pun dah tak selamat, hatta kat dalam rumah sendiri pun. Terpikir gak...kenapa tempat macam Dubai yang metropolitan tu orang tak berani nak buat keja macam ni. Rumah banglo segedang giler tu tak de grill pun, keta mewah pun boleh parking kat tepi2 jalan je...Kenapa di sini tak leh jadi macam di sana...ya di sinun?

Hidayah Ismawi said...

scary.. how on earth did strangers with parang manage to get by the "vigilant" pakcik guard..

hmm like us here I guess.. guard suka tengok sticker kereta takut org curi parking.. but when there is a real violent mad man on the loose .. all just drag their feet and look the other way.. how are we supposed to feel safe?

MY LATEST ENTRY: Nasi Goreng Emergency!

hentakbelipat said...

bende bagi pening aku pagi2..xpsl2 jem nak g lab payah

Anonymous said...

Can you rewrite this blog in proper English or Malay? Your language and grammar is so terrible for both languages. I cant understand your 'bebalan'.

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails