Saturday, July 17, 2010

" Mazidul Akmal Sidek Memberi Respon Terhadap Isu Mamak "



Salam jumaat semua. salam 16hb July 2010. salam muhibah. entry aku before this yang bertajuk 'Kedai mamak TerFamous di Wangsa Maju Menggunakan Pelaris Menjijikkan' dan disusuli oleh entry Eyriqazz yang bertajuk 'Najis Manusia Sebagai Pelaris Makanan di Kedai Mamak Famous, Memang Melampau dan Kurang AJAR!!' mendapat feedback yang sangat banyak dari readers aku dan Eyriqazz. ada yang suka dan ada jugak yang menentang. aku just menceritakan apa yang benar-benar berlaku. aku bukanya ada bisness kedai makan aku yang aku nak mendengki-dengki dekat kedai yang berkenaan. walhal before this aku selalu je ke kedai mamak tu melepak dengan member-member aku.

Paling best semalam, bila aku dapat feedback dari Mazidul Akmal Sidek pasal entry yang aku buat ini. memang betol apa yang dikatakan oleh Mazidul. if boleh mari la kita sampaikan dekat rakan-rakan pasal apa yang berlaku sekarang ini. aku bukan nak menunding jari. tapi aku nak menegakkan hak pengguna. consumerisme. hope korang semua berhati-hati la ye lepas ini. thanks everyone.

p/s: aku akan mengacarakan GEGO TV hari ini. jom sama-sama kita ke sana!




9 comments:

lina said...

Carl bagus apa bagi tahu..anyway tq for the info...

n@m@n said...

memang kurenggggg bab makan kat mamak ni..hehe

Shukjessa said...

wah wah wah ko bley masuk geng 360 ah carl hehe

anazeyy said...

thanx 4 da info.... leh jd selebriti TV la... hehehe btw, u memg best mase mgacare kat GEGO tadi...

Carl Samsudin said...

boleh join 360 eh?? xlayak la...

ana pergo GEGO tadi eh? xnampak la seiyh. awat xteguq?

aienDgreat said...

carl!
cepat la update!
story sket psal thanks 4 welcome!
hehehehe,,,

ZADE said...

Carl,
Isu makan kat kedai mamak ke kopitiam ke...ni semua isu umum yang seharusnya seluruh umat Islam ambil kisah. Isu apa? Isu memilih.
Memilih kedai makan ni cuma sebahagian je...sama juga memilih kedai runcit...memilih barangan runcit...dsb. Isu2 ni berlaku kerana satu sebab - kita tak pentingkan bisnes orang2 kita. Itu je. Sebab kalau kita pentingkan bisnes orang2 kita...kita takkan pandang kedai mamak ke, kopitiam ke, mi kuning cina ke, mini market ah long ke, dsb.

ZADE said...

Sambung sket...saya pernah terbaca satu kajian yang dibuat berkenaan dengan pusingan duit dalam kalangan sesuatu bangsa. Tapi saya tak simpan emel tu, yang dah lama saya terima. So tak pasti samada kajian tu sahih ke tidak. Dalam kajian tu, didapati pusingan duit dalam kalangan kaum Yahudi mengambil masa selama 1 tahun sebelum duit tu mengalir keluar ke bangsa lain. Kaum Cina (6 bulan) & Melayu (1 hari). Kesahihan kajian tu tak penting...yang penting kita tanya diri kita - antara kedai runcit Mat Ali dengan Mini Market Ah Long yang bersebelahan, agaknya kedai runcit mana yang orang kita selalu masuk?

anazeyy said...

huhu.. memg rase nak tego carl mase 2.. tapi time 2 sume org tgh buzy gler tmasok la carl sendiri... hehehe xpe, next event(rumah api)kot leh jumpe...

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails