Saturday, July 10, 2010

" The Twilight Eclipse, FAILED!! "


.Episode ke 3 Twilight: ECLIPSE.
Salam jumaat semua. kali ni maybe ada kaum-kaum hawa yang mengidolakan si jejaka vampire Edward Cullen and si werewolf Jacob duk marah-marah aku. duk kata belog aku ni teruk sebab mengutuk cerita faveret diorang. and ada jugak yang berazam tak akan bukak lagi dah belog aku ni selama-lamanya. anti-carl gila-gila la. tak percaya tengok la jap lagi. so kali ini aku just nak cakap yang filem terbaru THE TWILIGHT ECLIPSE ini MEMBOSANKAN!! aku tak tau la asal bosan sangat cerita ECLIPSE ini. TWILIGHT and NEW MOON ok sikit la. ada jugak action-action menarik. kali ini boleh dikatakan 50% borak-borak, 40% making out and just 10% jek dia punya action. lepas tu asyik nak berebut si bella tu jek. Jacob duk asyik tayang badan dia tu. *suka la tu gadis-gadis kat luar sana tu, duk mengigil-gigil dalam wayang tu*. if ada gadis-gadis yang kata filem ni best gila mesti yang duk angau dekat si Edward or si Jacob tu. cuba korang tanya pada si jantan-jantan yang tengok movie ni. pasti akan keluar wayang dengan muka macam serigala. serious! nak tau la pandangan-pandangan orang yang baca buku ECLIPSE ini. memang macam tu eh story dia? haiya... aku boleh bagi 1/5 star je untuk cerita ini. itu pon nasib baik ada 1 star. if takda?

p/s: 40% dari cerita ini aku duk bantai tidoq dalam wayang tu. orang kat sebelah aku je yang tengok sampai habis. pon bosan. dush! beli DVD sudeh siapa yang belom tengok lagi tu. FAILED!




35 comments:

kenwooi said...

i watched twilight.. and that's all =P

Carl Samsudin said...

ok huh ECLIPSE?

a.n.y.s.s said...

seriously carl? nak beli cd cetak rompak jela camni..tak pun download je..haha :DD

Carl Samsudin said...

download je la. ok jugak kot.

Aiza Aidid said...

ok kot compared ngn new moon..tdo trus tgk.. xpyh tgk wayg.. dwld suda..haha

Sumijelly said...

x pernah tgk...jadi x rasa cam nak g tgk dn x akan tgk.muahaha

padan la muka siapa yg g tgk..hahaha..jahat tul sumi nie... gurau yek..hehehe


Sumijelly.com

zulkbo said...

Dari Anas r.a. katanya, Rasulullah s.a.w. bersabda; "Sesiapa yang tertidur atau terlupa hingga luput sembahyang hendaklah dia menunaikan (sembahyang) sebaik-baik sahaja dia ingat (sedar) kembali." - Sahih Bukhari
Selamat berhari Jumaat Al-Mubarak..

.::WaNiE::. said...

1 & 2 pun den beli cd

entah kenapa suka edward ngn jacob ni loving
tp tak suke tengok muka edward yg super pucat

bella yg biasa2 jek cantik nye

jacob yg errr

entah

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

failed ke??? dusss duss!!

Hidayah Ismawi said...

ahaha.. am not too sure what all the hype is about either.. read twilight but thought it was just ok (didn't make me wanna buy the whole series) .. saw twilight on HBO but couldn't sit through the whole movie..

I guess am not into super pale OR incredible hunky but sometimes hairy guys ;)

MY LATEST ENTRY: Otak-otak Ayam @ Assam Pedas Melaka

Fara said...

bg aku,
new moon pon tak best.
takkan eclipse worst?
aiyaaa~

Shukjessa said...

muahahaha aku dah agak dah pun...

sbb yg new moon pun dah agak bosan...

da la aku takbley tengok si bella muke blur tu, takde ekspresi langsung

hahaha, hari khamis 8 julai 2010, aku tengok ramai je orang(budak2 uitm aku rasa) dekat bukit raja, mesti nak tengok twilight punye la, sbb yg tengok Despicable Me boleh kira la seatnye berapa sampai akak tukang jage pintu tu pun kata

"Ikut suka la nak dok mane pun"

hahaha tapi pada aku Despicable Me berbaloi tengok, Eclipse berbaloi ke haha?? jgn marahhh =)

ACIT said...

da tgk jgk..banyak cakp2..boring2..rugi je tgk..baek tgk predator..terbaek ounye..wah2..

*∽ IZAN ∽* said...

Hmmm.. saya tengok New Moon pun dah rasa 40% boring ha ha ha

ninaneno said...

hoh? serius?

alangkan tengok new moon yang ko cakap ok tu pun aku boleh tertido dalam cinema... inikan pulak yang ko cakap bosan...

so iklan yang banyak action2 tu propaganda je lah ye?

takpe la... nanti aku tunggu osmet abes download je lah.

Misz Sephia said...

betullah carl..super duper ngantuk tgk cite ni. Bosan gile..and nyampah tul, mcm aa Bella tu super duper hot! yang 2-2 tu tergilak-gilak kan die..
Sib baik donlod je..kalau gi tgk movie, membazir duit je..

mR.sYaH said...

ceh xbest rupanya.. bru nk tgk.. tgk citer lain r..

Carl Samsudin said...

waaahhh!! rmai stuju eh cite ni xbest eh? hahaha. kan dah cakap. BOSAN!

Akue Syazwan said...

aku tgk twilight kt hbo haritu, awl2 cite je mcm sronok tapi bile da part bercinta dah mcm..wtf~~..adik aku ckp new moon gmpang x best..kalo ko ckp eclipse x best, mmg sah2 cite ni super duper x best..ape susah2, gigit je bella tu abes cite, hahaha

Dilakochan said...

Serius xbest?
mcm mana ni.. dah booking semangat nk tgk!

Gi makan meatballs je la cmni.(hahaha nk jugak mention!)

Ahhh....gamble la tgk. agak2 xbest,
aku ikot jejak kau tido gak dlm wayang!

Anonymous said...

new moon korg kate lagi ok?
new moon paling teruk tau takkk..eclipse ni xdinafikan la terukk..tapi new moon lagi maha terukkkk

Carl Samsudin said...

new moon pon actually aku tdo jgak dalam wayang 2. if aku boleh cakap new moon ok la dari eclipse ni. so maksudnya eclipse ni sangat2 terok la... setuju kan? bek duit 2 makan meatballs lagi puas hati la!

Anonymous said...

get a life. if you hate it that much why bother going to the cinema and watch it?

and you slept throughout the movie but you can still say things about the movie? I mean, you dont have the ability to watch while sleeping right?

JERKS.

Carl Samsudin said...

anonymous: anonymous xde google account ke? buat la satu. huhu.

na-she-tah said...

i did wtch da twilight yg 1st...tuh pun download je..ermm ZZzzzz mase tgk ok..xde jalan cerite...at last found sumbody yg ckp twilight B to the O---ring.. hi5!

petisuara said...

wpon kau kutuk eclipse..aku ttp ckp eclispe 2 best!!!ahahahhahaha..ramai je ckp eclipse 2 best..n ramai jgk ckp eclipse xbest..so aku ttp dgn eclispe!!!hooray!!bkn utk edward atau jacob..sbb aku ade wan!ihik ihik

Carl Samsudin said...

na-she-tah: tidur eh?? nakal betol... hhahahaha.

petisuara: xbest la. bosan.

Whoda said...

hahaha totally agree!
naseb baek xtgk kat wayang kalau x mmbazir je..baru tgk like 1/4 then rase ngntuk yg teramat then teros ttup my lappy..ouh so lovey-dovey..im a gurl but not crazy enough for all that jacob-showing-abs scenes

fndrocka said...

movie ni bagus..bukannya tak bagus...tapi OVERRATED BY FANS.itu je

Ahmad said...

I really don't understand why girls go Gaga over this movie. Probably because of Edward and Jacob but seriously I can't comprehend the boring storyline and lame ass action during the movie. Most of the time I dozed off during the movie, wondering why I came to watch at all? But mainly because accompanying my girl friend who head over heels over Edward. At the end of the movie, I usually have to hear things in the movie that excites her most, Edward hair, Jacob body. Come on la, the movie is just about looks and looks alone. The movie sucks…

Anonymous said...

tgok muvie mmg xbes
byk potong
bace novel yg syok gile
sile la bace ye kwn2
sy bjaye habiskan 3buku dlm 3mgu
* even pes time bace novel bi *
skang tgh bace breaking down...

una berry said...

i still despise shiny vampire like wtf

Anonymous said...

handsome doe die. definisi maskulin melayu masa kini. aku nak sperma dia. aku nak anak dari dia.

Anonymous said...

handsome doe die. definisi maskulin melayu masa kini. aku nak sperma dia. aku nak anak dari dia.

Anonymous said...

handsome doe die. definisi maskulin melayu masa kini. aku nak sperma dia. aku nak anak dari dia.

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails