Sunday, August 15, 2010

Melayu B*bi


.Facebook Melayu Babi.

Salam Ahad semua! salam Ramadhan ke 5. Hari ini aku betol marah la bila ada page macam ini dekat facebook. Melayu Babi. wtf! aku rasa admin ni kurang hajar betol la. tak perlu la nak kutuk orang Melayu sampai macam itu sekali pon. aku mintak-mintak la admin ni diambil tindakan serious. report kepada pihak berkuasa. sifat-sifat perkauman ini bukan boleh dibawa main-main. agak-agak la. Takkan Melayu Hilang Didunia!

.



16 comments:

IyouweBlog.com said...

actually no one would feel happy when being called "babi" or "anjing", we shuld respect each others in this multiracial community...

I anti-racism!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

akak link dalam blog akak entry ni....geram betul!!!

Carl Samsudin said...

iyouweblog: yeayh. i agree with u. we need 2 respect each other.

ibu damia: silakan...

TOLANIC said...

Report aje kat ISA

anazeyy said...

pergh..!!! buat panas jek... kuang aja tol..

|niey| said...

kurang ajaq.. org yg likes group tu pon patut diambil tindakan..

Teh Tarik Drinker said...

this is the what can happen when there are some inconsiderate ppl who take racial unity as a joke. incite problems among those who actually care.

tehtarikmemoirs.com

Anonymous said...

as much as we want to deny it. racism is kinda serious in malaysia. =(
especially when ppl do not handle it with proper words. i dun think it made u look any better by calling them anjing. please. ur just lowering ur standard same as the admin.

ur not the only 1 : http://www.facebook.com/pages/wo-bu-shuang-ma-lai-renMelayu-Babi/121528961216776?ref=search#!/pages/wo-bu-shuang-ma-lai-renMelayu-Babi/121528961216776?v=app_6261817190&ref=search

Taiko Chengs in that page aso said cina babi makan babi. wat is all this la?

4 ™ said...

shame on the admin! report the page!

Azhari said...

aku dah baut report pada nuffnang n suruhanjaya komunikasi dan multimedia malaysia, harap dapat balasan

Azhari said...

saya minta jasa baik carl samsudin untuk menukar tajuk "melayu babi" pada post awak. kami melayu tidak mahu keyword itu menjadi carian pengguna lain

bikesifoo said...

wat panas je ni

v a m p i r e said...

although i am Chinese , this is really mean and not very nice

so uncool some ppl can still be so racist

living in Malaysia i think we should respect and accept the difference of culture , and beliefs

the person who open this FB page is really brainless , stupid and ignorant

should report this page ! hope they will take action soon

babyblogger said...

ini mesti kena report page, jgn tak report.

Carl Samsudin said...

thanks everyone!

Noran said...

1Malaysia bukan mcm ni caranye....kita berbilang kaum....negara luar pandang malaysia respek dengan kita.....tapi ada dikalangan warga yg berfikiran kusut....hemmm not good lor...

Piece 1 Malaysia

singgah singgah di reban saya @ houseofreban.blogspot.com

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails