Tuesday, August 3, 2010

Murid bergaduh dengan Guru di Buletin Utaman TV3

.aku baru je lepas tengok Buletin Utama TV3. godek punya godek jumpa pon video murid bergaduh dengan guru ini. siap nak bertumbuk-tumbuk. zaman aku takda pon kes-kes macam ini. macam-macam la budak-budak zaman sekarang ini.




6 comments:

Shukjessa said...

pada aku, guru yang buat benda ni tak profesional. jikalau ada pelajar yang tak puas hati or jenis mulut macam cibai, janganlah kita asak mereka seperti nak ajak bergaduh.

sila perasan minda yang bergelar guru tujuan dan niat untuk apa? adakah untuk menunjukkan "aku lebih berkuasa, ko pelajar so dengar cakap aku".

zaman sekarang bukan caranya seperti zaman dulu lagi dah. zaman dulu ye, guru marah, murid nak tengok tak berani. Sekarang lain, guru baru nak jegil mata, pelajar dah kepal penumbuk.

dan siapa yang bengong sangat pergi rakam benda alah ni? kalau guru, aku syorkan berhentikan jelah, tak guna jadi guru pun.

patutnya benda ni ada guru kaunseling yang handle, sebab tu gunanya guru kaunseling dekat sekolah, bukan time motivasi je baru guna diorang.

even dalam Islam sendiri mengajar, lawan api dengan air, bukan api dengan api. Yang pergi cabar tumbuk tu buat apa? remaja, darah muda, kurang sabar, kurang matang akan buat apa saja janji puas hati. Tapi kalau guru sikap macam budak-budak tak cukup umur, kredibiliti guru itu sendiri tercemar.

yang salah tetap salah, bukan aku nak sokong pelajar tu, tapi ni bukan caranya nak handle pelajar bermasalah. jadi guru, be profesional, jangan jadi budak-budak, buat malu je...

Eyriqazz said...

macam2 zaman skangni...susah betul jadi seorang guru..oh ya,saya pun dah siapkan entry yg dilinkkan juga ke entry ini smalam..auto publish petang nanti...

AUR said...

Rakaman boleh dibuat ..tetapi untuk jadi bukti aje..kalau makbapak tak caye yg anak dia kuang ajar..

Betul jugak kata Shukjessa..budak2 skang kena handle cara lain..kena invent the new way!!Rotan diberi, paku di tayar dibalas...

rina said...

if this happen kat singapore, dh memang jd police case dh. gi masok rumah anak2 jahat. kat situ dorang diajar disipline.

aiDieNa said...

Mak aii.. teruk betul zaman sekarang nie kan.. attitude pelajar sangat teruk.. macam mana nak belajar kalau perasaan hormat pada yang nak ajar tu tak der?? Sebab tu sumer kurang ajar...

Budak² macam nie kena guna cara lain.. perlu kaedah psikologi..

Ainil Hawa said...

bdk ni mmg mengaibkan dri sdri la huhu
siap dia kalo dpt jumpe :P
menjawab jek hehe
mmg wajib kena attack ngn bio-weapon ni :P

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails