Tuesday, August 10, 2010

" Selamat Berpuasa Pembaca Belog Carl Samsudin "



Salam semua. salam sehari before bulan suci bulan Ramadhan Al-Mubarak. puasa ini merupakan satu process dimana kita kene tahan makan dan minum dan serta segala amalan yang boleh membatalkan puasa dari terbitnya fajar sehingga terbenamnya matahari. kita jugak time-time puasa ini digalakan kurang menipu, caci-maki, umpat-mengumpat, bertengkar dan bergaduh sebab time-time macam ini la merupakan medan latihan untuk kita memupuk kesabaran, keikhlasan serta bertolak ansur sesama sendiri. so nanti boleh la kita praktikan untuk bulan-bulan selepasnya! so aku yang jahat ini nak mencuba la jadi baik sikit. insyaAllah la kan. at least we try. mana tau sangkut dalam diri aku kan. nanti boleh la korang cakap. carl tu baik budaknya. haha. so dikesempatan ini aku nak mohon maaf la dari korang yang aku ada buat korang skit hati ke, yang aku tak sedar ke aku buat korang sakit hati. secara jujur aku takda nak dendam dengan siapa-siapa pon. 0-0. dont worry coz takda siapa yang berdosa kat aku. aku dah maafkan semua if korang ada buat salah silap jugak dengan aku. jom kita hayati RAMADHAN ini sesungguh-sungguhnya! amin.

So, dekat sini aku nak korang download lagu dar Hijaz - Ramadhan Bulan Berkat. kasi korang feel puasa sikit dengar lagu ini kan. * bulan Ramadhan bulan yang berkat, bulan rahmat dan bulan utama, pahala digandakan dan doa diterima, bulan lailatul qadar yang istimewa.*


p/s: tak sabar nak raya. hahaha.



10 comments:

.Anna. said...

selamat berpuasa carl! :)

anazeyy said...

Carl, selamat berpuase gak untuk kamu.. smoge kamu dpt menjalankan ibadah puase dgn baik.....dan dirahmati ALLAH swt...

Hidayah Ismawi said...

Ramadhan Kareem! Carl. Selamat berpuasa.

Carl Samsudin said...

anna: selamat berpuasa 2 u 2!

anazeyy: insyaAllah.

HIdayah: selamat!

hanis said...

selamat bpuase encek carl...t bawak kakak belle bukak puase same2 la tuh (^_^)

Carl Samsudin said...

hanis: kak belle 2 nampak je kurus. makan banyak gila. xtau la dia larat ke tak puasa ni. huhuhu

Misz Sephia said...

Selamat Berpuasa, Carl and Belle!

aLy said...

n smoga sama2 mdapat kberkatan bterusan..
^_^"

Chybee said...

puasa baru sehari dh fikir raya! apelah. hahaha

jibeng said...

selamat berpuasa pd semua umat islam malaya!
salam,saya pendatang baru..silalah lawati www.jibengretro.blogspot.com utk mengenali saya dgn lebih lanjut..

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails