Friday, October 1, 2010

Disebalik Tabir - Pre-Wedding Photoshoot Dato' Dr. Sheikh Muszaphar (Angkasawan) & Dr. Halina


Salam. kali ini aku just nak inform dekat dunia blogging yang rakan photography aku iaitu Kukubesi dan Saiful Nang telah menjalankan sesi pre-wedding photoshoot kepada Dato' Dr. Sheikh Muszaphar dan bakal isteri, Dr. Halina pada 29/9/2010. semua detail dibawah ni aku ambil dari facebook Kukubesi Manipulasi. jom layan!....

Seawal jam 3 pagi 29hb Sept kami seramai 10 orang krew dari CandidSyndrome bertolak ke Bukit Broga. Pasukan ini disertai oleh 2 orang pakar manipulasi sebagai konsultan yg memberi khidmat nasihat tentang aspek manipulasi disebabkan tema yang kami pilih ialah sesuatu yang mungkin kurang nyata. Bagaimana? perhatikan sahaja nanti. CandidSyndrome adalah kontraktor visual rasmi perkahwinan Datuk Angkasawan dan juga dalam projek Pre-wedding ini. Idea pembikinan ini bukan idea individu saya TETAPI satu idea kolektif melalui mesyuarat konsep yang kami adakan Isnin ini. Penggarapan untuk memenuhi kehendak tema itu mencetuskan idea kolaborasi pintar antara CandidSyndrom & Empayar Kukubesi yang pada masa itu diwakili oleh Ananamri dan juga Generalnya, KB. Satu yang kami pelajari di sini. Sesuatu yang terbaik TAK MUNGKIN berlaku tanpa kesepakatan pasukan yang hebat. Alhamdulillah, semua tugas jadi mudah. Kredit kepada semua pasukan CandidSyndrome; Cik Liana (Pengurus Projek), Yuslan, Azman, Khairul Hazwan, Fuad Topa, Hapep, Suka Bumi dan beberapa orang rakan-rakan serta kredit untuk KB & Team. Makeup artist Aleng, wardrobe Cosry dan tidak dilupakan kepada Datuk angkasawan dan Dr. Halina.InsyaAllah, paparan umum untuk prewedding ini bakal di papar di Putrajaya International Convention Centre di atas cetakan berkualiti tinggi di atas canvas dari lifeiscanvas.com - Kukubesi dan Saiful Nang.








Satu kebangaan bagi aku bila rakan aku sendiri iaitu Kukubesi yang shoot gambar pre-wedding angkasawan pertama Malaysia. if shoot celebrity tak kisah sangat sebab kita ada beratus-ratus celebrity dalam Malaysia ini. tapi kita hanya ada satu Angkasawan! bravo dan kudos my friend!! you are the best!! berminat dengan hasil kerja Kukubesi. sila join facebook KUKUBESI MANIPULASI.

p/s: aku akan update lebih detail bila gambar sepenuhnya pre-wedding ni siap! Beutifullnara pon kalah! hhahaha.



7 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

Sgt suka!!!

tifa said...

Lepas ni lagi ramai orang plan nak buat gambar wedding kat broga hills

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!

terbaik aaa

hanis said...

ohh hanis da singgah da fb die.. gambo sgt cantik... mcm mane mak kak bella?

eykameow said...

aku pun bangga!! *tibe2...
cantik weyh dr pompoan tu....

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

penat kot nak daki broga tu. tapi pic memang mantap!

koken said...

hebat!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails