Monday, September 27, 2010

" Doa Kalian untuk Umi Belle Yahya Amat Digalakkan "


Salam pembaca blog aku. dekat sini aku just nak inform yang umi kepada Belle Yahya telah dikenal pasti menghidapi cancer colon atau usus selepas result colonoscopy keluar. bermulanya hanya dengan sakit-sakit gastrik pada bulan Ramadhan hari tu then bila tibanya Syawal sakit gastrik tu makin teruk. the bila dibuat pemeriksaan di hospital, umi Belle Yahya disahkan menghidapi cancer colon 'stage 3'.



Dekat sini aku mengharapkan belas kasihan korang yang mengenali aku dan Belle Yahya dengan mensedekahkan doa-doa kepada umi Belle Yahya. doa korang semua amat diperlukan. insyaAllah. Tuhan maha mengasihani.

p/s: jalani kehidupan yang sihat. kita tak akan tau apa yang jadi pada kita akan datang.



6 comments:

teha said...

OMG! stage 3?? semoga mak belle cepat sembuh dan sihat seperti biasa..amin..

Dilakochan said...

Insyaallah,
sama sama doakan
kesihatan emak belle!..

Harap mak belle pun kuat!

Qashilla*Yaya*Qash said...

carl...
insyaALLAH allah akan membantu mak bella...amin..
aku mmg ada baka cancer...
family aku sume cancer..
atok aku cancer paru2,nenek aku cancer usus..makcik aku ade cancer breast..rahim...lung...
aku dulu dipelihara nenek aku..
aku yg jg dia masa dia skt..
mula2 dia gastrik...
then jd ulcer...
pastu makin teruk...
g hospital..
doc asyik ckp benda yg sama je,..
then we went to private specialist..
the doc said...
my grandma xde harapan..
she was in stage 4...
the final stage...
doc juz bagi morphine...
nk makan da xbley..
asyik skt...katil tu bergerak sikit pn dia ckp skt...
doc hanya bg morphine n dah tiada harapan nk sembuh...
nk operate cuz grandma aku dah tuaa..umur dah 70tahun lebih..
nk chemo xbley..
dah tua...
kalau operate 40% je harapan hidup..
org tua berbeza org tua..
chemo lagi menyakitkan dia...
so..
there is no solution for this case..
doc hanya bg morphine kerana faktor usia nya yg emas...
dia skt lama la gak...
cuma msk wad tu 1 mnggu kt gov hosp..
damn shit la doc die..
langsung xbuat kije..
jarang ade kt hosp...
fasiliti xcukup..
then kte owg bawa ke pakar puteri..
jmp doc peribadi kte owg..
dr.kadir...
dia yg byk tlg kami semua..
2minggu kt sana..n kte owg mintk first class cuz nenek aku xley tido bising2..die mmg dah skt sgt la tu..
ongkos sahaja semua 80k...
sgt mahal..
tp..demi org tersayang sanggup buat apa sahaja..
;)

Nur -al- Ain said...

semoga belle sihat.. carl google pasal B17, cure for cancer.. ain ade kenal org jual kalau nak diorg buat demonstrate sebab dulu nenek ain pun meninggal sebb kimo, bukan sebab cancer, breast cancer dier alhamdulliah cure.. tapi sedih kan, dah tue so tak mampu nak lawan sakit kimo tu ;(

semoge belle kuat dari mental tau.. cancer tak leh sedih sedih, runsing2.. lagi cepat sel tu merebak, jangan ambik pape yang dari awal lembu, or product yang ade kene mengene dengan tenusu, sebab nenek ain dulu cancer dier merebak sebab minum susu awal lembu..

Nur -al- Ain said...

*sory semoge ummi belle sihat.. ingatkan ummi belle yahaya tu name penuh belle.. sorry2..

Fatin Aliyya said...

smoga umi belle yahya cpt sembuh
amin

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails