Thursday, September 23, 2010

" Projek Gadis: Episode 2 (Bella dan Nadia) "


Salam rabu semua. hari ini aku mood pelik sikit la. tak berapa betol sikit. tapi pertama-pertama kalinya aku nak bersyukur dan berterima kasih kepada Allah S.W.T sebab bagi aku rezeki pada bulan Syawal yang mulia ni. bisness photography aku berjalan lancar buat masa ni. amin. tapi mampukah aku nak melaksanakan bisness ini. untuk convocation UTM sahaja aku mendapat 8 tempahan buat masa ni. belom lagi yang nak tempah-tempah last minit. pada yang dah menempah tu thanks ye coz percayakan hasil kerja aku. Thanks guys! and happy convocation!


Daaaa! ini merupakan Episode kedua untuk Projek Gadis yang aku jalankan. kali ini aku mengunakan 2 orang model iaitu Bella(bertudung) dan Nadia. kedua-dua ni merupakan best friend la. so aku nak diorng buat pose yang mesra-mesra macam lesbian. tapi diorang bukan lesbian pon. just konsep aku time tu nak buat macam tu. mula-mula aku deal dengan Bella jek, tapi rezeki bagus time tu Nadia pon ada sekali. alang-alang menyelup perkasam aku buat la photoshoot untuk 2 2 orang ni sekali. thanks Bella and Nadia coz bagi kerjasama yang amat bagus! jom kita tengok hasil yang aku dapat untuk Projek Gadis: Episode 2 (Bella and Nadia).












So apa pendapat korang tentang gambar-gambar diatas? if korang nak kenal model-model yang aku shoot ni boleh la ke belog diorang. aku kenal Bella ni pon melalui Blog dia. then aku amik keputusan untuk menjadikan diorang ni model aku. sekali lagi terima kasih Babes!


p/s: Projek Gadis terbesar aku bertajuk 'Twinny'. di dalam perancangan. insyaAllah.



23 comments:

wannurfazrini said...

Ahhaaa, sgt cun. meletuppp !

Shukjessa said...

hahah ni unsur bestfriend je, pompuan still bley camtu, kalo lelaki dah memang gay dah.

hahaha

lawa mmg lawa projek ko tu, sbb model pon lawo, pandai pose, pandai feel utk mood, tone ko pun smart, cumo yg aku nak bagi pendapat sikit part background yang putih tu.

ko sengaja nak buat konsep over high contrast ke atau mmg ter over? sbb seni ni masing2 punye idea, so tak boleh nak kate salah unless tuan empunya diri yg tahu.

tu je la hehe, yg len oh somme dude!!

p.s: aku still fail portraiture hahaha, adeii~~

ezy eizyanie said...

ouh
nadia n bella
nadia still student upm n bella ex student upm~
nice pix

Chybee said...

carl!! superb cool la pics. jeles ni. nk jadi model gak. hahaha...but ur models mmg talented la. pandai buat ekspresi. so projek gadis ea? cmni chybee kene buat projek jejaka la? hahaha...kdg!

bella dela rosa said...

carl kenape tajuk u bella dan adya?

*loue me* said...

nice2.

Eyriqazz said...

wah,kreatif..,model pun cantik2...

a.n.y.s.s said...

expression diorang best, and diorang cantek! thumbs up carl :))

Urchin Marciano said...

projek gadis ni terbaik bro...
superb lah JOHO

Mohd Haikal said...

pada pendapat saya, anda hebat :)

rubi @ cawan merah said...

pada pendapat rubi, nadia pegang kepala bella dengan agak kasar. huhu..

niwei, gud job..

Nurulbadiah Lai said...

i love the pose..i love the tone..i love the subject too..
sgt2 cun

i suke sgt coz i nmpak sgt natural..
very nice one..
mcm biasa..i suke sgt hasil kerja u..:)

~Nur Zulaiha~ said...

bella sgat cun ok, org cun nie, pakai tdung hijau gan purple pon cun jgk kan...

comment i sma mcm Shukjessa ,
nmpak cm bestfriend je,
n nadia nmpak pgan kpala bella dgan ksar, klu tak pgang lagi elok kot,
n last part, lagi la nmpak cm bestfrend, mybe klu diaorg sling btetang mata dgan pose g2, lbih mjadi kot
per2 pon, nice job, i like it.. :)

*cimOt* said...

chantek sechantek chanteknyerr..

Fatin Aliyya said...

cantik sngt.gmbr tue nmpk lively!!gud job carl!!!:)

SURIA AMANDA said...

diorang ni kembar ke? muka iras2 la

Halusinasi said...

hasil kerja u sgt cantek...really love it!!!

penggunaan tone pun sesuai, walaupun boleh kata hmpur setiap projek menggunakan tone yg sme...

apa2 pun, wish u all the best untuk Projek Gadis akan datang^^

loveynyza said...

wahhh ! bestnyeeeeee =))

Anonymous said...

kalo cium teruskan lagi GEMPAK...
BELLA..you are totally lesbigay...

L said...

Muka bella kt gambar first ala2 Hanis Zalikha pkai tudung.Overall cantik ! Insyaallah kalau saya grad degree nt, saya akn tempah en Carl jd photographer :)

aku.kau.kamo said...

owh suka giler tgk muka nadia rahimi ni. sgt innocent dlm gmbr tu mcm mesej yg cuba disampaikan tu mmg berjaya. double thumbs up utk enchik carl dan model nya. hee. >_<

nana cHan said...

oh baru pasan. nie senior. diorang sangat cantek in person!

NazneenNajib said...

Bella cantik! :)

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails