Thursday, October 7, 2010

" Dari Nandos ke Wall Street "


Salam! semalam pukul 3 petang aku bergegas ke Senai Intenational Airport nak pergi jemput PA aku yang pulang dari kampung halamannya, Kedah. sampai je dekat airport, ayat pertama yang keluar dari mulut PA aku adalah 'LAPAR'. duk pikiaq-pikiaq nak makan apa. last-last aku fikir balik dah lama aku tak pekena antara ayam yang terbaik pernah aku rasa. so apa lagi. aku dengan PA aku terus shoot la ke Jusco Tebrau City nak perkena Nandos. sekian lama dah aku tak pekena Nandos ni. bagi aku, antara Nandos dengan Kenny Rogers aku lagi prefer Nandos coz ayam dia ada rasa berbanding Kenny Rogers yang tawar gila. atleast dekat Nandos ini ayam dia sedap la jugak dengan pedas + masam disebabkan peri-peri sos dia yang memukau! terbaik la Nandos! 5 stars lidah gua kasi sama lu.

.Nandos, sentiasa lekat dihati.

. ini la aku! * khas untuk siapa-siapa yang masih tak kenal penulis blog ini*

.ini bukan aku, ini PA aku.

.ini makanan aku. ayam bahagia kepak, Mediterranean Rice dan Peri Chips.

.ini makanan PA aku. ayam bahagia peha *sebab PA aku suka sangat dengan peha ayam*, Mediterranean Rice dan Peri Potato Salad.

.Lepas abis makan, aku cuba la nak bermanja-manja bercamwhore dengan PA aku. almaklum la lama tak berjumpa kan. hahaha.

.kacak kan?.
......................................................................................................................................................


Lepas je kekenyangan makan Nandos. *serious kenyang*. terus pasang niat nak pi menonton Movie kat tingkat atas. duk jengok-jengok movie apa yang best. sekali hati tersangkut pada satu movie yang pada zaman 1980-an dulu pernah disiarkan dah. tak lain tak bukan ' Wall Street: Money Never sleeps '. sekali tengok pelakon dia. fuh! Michael Douglas la! ni movie wajib tengok ni.

Bagi aku, if budak-budak sekolah menengah if tengok cerita ini mungkin agak kurang faham. tapi bagi korang yang dah bekerja, dah pandai buat bisness, dah kaya raya mesti akan mengagumi cerita Wall Street ini. cerita ini berkisar tentang macamana naik turunya Wall Street di Amerika Syarikat. dengan kehebatan banduan yang bernama Gordon Gekko (Michael Douglas) mempengaruhi minda Jacob Moore (Shia LaBeouf) supaya menerapkan nilai tamak untuk berjaya dalam dunia yang penuh dengan naik turunya wang. 90% of this story berkisar tentang macamana nak handle bisness, bermain dengan duit, macamana nak membuat spekulasi dan strategi. bagi aku cerita ini agak berat. if korang nak tonton cerita ini pastikan korang ready sepenuhnya. jangan bawak anak kecik sambil tengok cerita ini. nanti ganggu konsentrasi. so aku amat galakkan korang pi movie tonton cerita ini! terbaik. *money is like a bitch that never sleeps.

p/s: projek Gadis 3 dan 4 bakal ditayangkan.



7 comments:

FatinNadiah said...

da tgk da wall street. terbaik.
lagi2 tgk ducati die tu. nak beli satu!
and welcome back PA kalif!

GreenLava said...

Macamana agaknya filem ni. Setanding tak dengan the original Wall Street? Gecko once said "greed, for the lack of a better word, is good".

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

like nando's too!!!!..

Hidayah Ismawi said...

same here.. prefer Nando's chicken to Kenny Rogers..

haven't had time to see Wall street yet :(

Anonymous said...

love this post. lagi lively. hee

Anonymous said...

Lawa belle tu bertudung...
Kenal dengan ko je.. rosak terus...

wfi said...

Dear Carl,

I searched for Bella in google and this pic came out.
Just to leave a comment,so that you realized ppl can still see gambar Belle x bertudung. am following your instagram (and Belle as well!) so I noticed that both of you are very obedient, good muslim. So i leave a comment here, kot2 you xprasan pasal ni.

Keep up the good work! :)

*you both are very inspiring*

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails