Tuesday, October 19, 2010

Hana Tajima-Simpson

Hana Tajima and Yuna

Salam semua! hari ini aku nak berbicara tentang seseorang. seseorang yang bernama HANA TAJIMA-SIMPSON. siapa Hana Tajima ni? kenapa nama dia agak pelik. orang Malaysia kah? Hana-Tajima Simpson ini merupakan anak kacukan Japanese (daddy) dan English (mummy). dan yang paling penting. agamanya adalah Islam. dia seorang muslim yang menjadi 'Fashion Designer'!. sekarang dia mempunyai line dia sendiri iaitu maysaa.com 

Antara benda-benda penting yang korang harus tahu tentang Hana Tajima-Simpson:

"One of the first things I did when I became Muslim was to donate all my ‘un-Islamic’ clothes to my little sister, well, it seemed like a good idea at the time. Four years later and a fair few of those items have slipped back into my wardrobe along with other things I thought I’d never be able to wear. Don’t get me wrong, I love my simple abayas but this blog is for those days when you feel like stepping out in something a little different.

Being a Muslimah in a western country can be a bit daunting especially when it comes to the stares! I wanted to create something that would help Muslimah’s everywhere keep motivated." - Hana Tajima.

 If korang nak tengok design-design yang direka oleh Hana Tajima korang boleh ke mysaa.com atau stylecovered.com . dekat sini bermacam-macam design yang Hana Tajima reka. dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. aku ada dengar desas desus yang Hana Tajima ini banyak mengispirasikan design-design dia dari fashion shows. dia mengambil idea-idea dari fashion shows tu and dia mengubahsuai pakaian itu menjadi satu pakaian yang menutup aurat yang sesuai untuk muslimah. dekat sini aku sertakan tutorial dari youtube yang menunjukan Hana Tajima sedang mengajar bagaimana hendak memakai hijab/tudung.








Aku tak nak berbicara panjang-panjang. tapi entry ini amat sesuai untuk golongan gadis diluar sana untuk berfikir panjang. dengan bertudung pon boleh nampak cantik. nak tau lebih banyak tentang Hana Tajima ni korang boleh la google sendiri atau click dekat link yang aku bagi itu ok! *kawan aku Huda dah ada tudung Hana Tajima ini, sungguh happy beliau, haha*.

p/s: jom la bershoping dengan Hana Tajima. seriously tudung dia lain dari yang lain. bukan typikal tudung. trust me. coz aku dah penah tengok dan peggang. terbaik!



12 comments:

Hidayah Ismawi said...

wah! Carl jadi promoter tudung ke sekarang? ;)

honey amour said...

nice entry dude..gonna visit her website :)

lina said...

thanks dear sharing with us...

Carl Samsudin said...

Hidayah: bukan promoter mana pon. just aku suke fashion sense n semangat hana tajima ni. sebagai contoh untuk muslimah yang nak berfashion la. shes great!

thanks everyone!

Asma Jalalyna said...

nice n3... thanks... nk ushar site tu nanti...

Nudabuffy said...

charlie, i rasa buka mysaa.com la. tapi maysaa.com.

Carl Samsudin said...

Nuda: thanks for that! mistake.

Suey Al zahra. said...

Thanks for sharing,
bagus bagus.Memang lama dah cari
website yg tudung2 nya unik :D

Anonymous said...

good info carl =) HT ni cun sgt, aku nk tackle pn takot.haha

p/s: kalo ur PA pakai tudung mcm hana ni mst cun gile ;p just my 2cents

Carl Samsudin said...

anon: insyaAllah one day ok.

Rebelle Me said...

cmne na bli tdung diaaaaa!!!
huhuhu

Dee Zahari said...

thanks for the info,,
baru jumpa gadis nie...

nah i promote blog u. haha

http://seliparhijaumuda.blogspot.com/2010/10/she-so-awesome-teruja-skodeng-perempuan.html

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails