Tuesday, October 26, 2010

Jalan Penyelesaian Kepada Yang Menggunakan Prepaid Hotlink Untuk Blackberry



 Hye! kepada sesiapa yang ada baca entry-entry aku sebelum ini, 'Problem with Maxis/Hotlink when using Blackberry' dan 'Hotlink Macam Ba Alif Ba Ya '. Korang mesti akan perasan kan bertapa geramnya hati aku dengan pihak Maxis/Holink ini. dah dua kali aku pergi Maxis center baru dapat jalan penyelesaian yang betol. dah nak dekat RM30+ aku melayang disebabkan problem yang aku hadapi ini. so last-last aku dah jumpa jalan penyelesaian dah. so bagi sesiapa yang menghadap masalah yang sama dengan aku, korang tak payah lah bersusah-susah ke Maxis center. sebab aku dah boleh menyelesaikan masalah korang.

 Kalau korang menggunakan phone Blackberry. korang pergi ke option (gambar spanar), then korang masuk advanced options, pergi dekat browser, then bila nampak default browser configuration, korang changekan kepada internet browser.

 Satu lagi. korang ke option, then ke mobile network. tukarkan data services dari on ke off. so bila korang rasa nak subscribe BIS (Blacberry Internet Service) korang kene on kan balik data services tersebut. insyaAllah selepas ini credit korang tidak akan dikurangkan lagi. terima kasih!

p/s: tak jadi nak bertukar ke rangkaian lain. SETIA.




7 comments:

[e][cHa][ChA] said...

i pon dh tuka setting cm u mgu lepas. so far xde kne telan lg kedit.
tp i rugi rm100 dh gune celcom ni. hampeh btol

MyaLya said...

erm.. rasenye blackbery ni celcom punye.. kalau maxis iphone.. itu la yang org celcom ckp aritu.

Carl Samsudin said...

orang celcom tak bijak bila berbicara sebegitu.

Taq said...

owh.....entry terbaeekkkk!!!!
syg carl lebey...DAMN!!sounds so gay..
haha...thnx btw

Syafiq Sahidan said...

same jugak untuk celcom kan?

Anonymous said...

Nak tanya neh, saya nak guna paket blackberry ‎​​ݪήg untuk ™ßßM™ sahaja, boleh bagi saran, kena pilih ‎​​ݪήg mna?
Saya btul2 bingung dengan pilihan ‎​​ݪήg terlalu banyak itu

dylla karina said...

penyelamat..heheh! germ je aw..nsb anda ad penyelesaian..hehe..thnx

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails