Wednesday, November 24, 2010

We Are Looking For Writers/Penulis !!

 
 Hah! ini berita baik untuk korang-korang dekat luar sana yang gila menulis. gila suka review pasal makananlah, pasal gejet-gejetlah, pasal tempat-tempat menariklah, pasal baju-baju yang stylelah, pasal kamera-kamera yang menariklah, pasal cara-cara nak pakai shawllah. alah! tak payah tipu lah korang tak reti nak menulis. sekarang aku tengok dekat facebook sekor-sekor bukan main rancak lagi bertukar status dengan kata-kata yang penuh ilmiah, dengan twitter dah macam hirup udara. sekali hirup udara sekali tu lah nak ber'tweet'. hah! tambahan aku tengok sekarang ini dah macam trend nak buat blog. orang buat dia pon nak buat. tapi aku kagum jugak lah. ada beberapa blog yang isinya padat dengan ilmu pengetahuan. bukan gossip semata-mata. so if korang rasa korang memang layak dah canggeh menulis, apa kata korang join aku, eh! silap. bukan aku. tapi JOHO.

 Sekarang ini JOHO sedang mencari penulis-penulis yang berbakat besar dan kreatif untuk JOHO kumpulkan penulisan korang untuk satu projek yang akan diberitahu tak berapa lama lagi. setiap penulis akan dikreditkan atas usaha korang. korang tak rasa best ke if ramai orang baca hasil penulisan korang? mana tahu nanti JOHO boleh amik korang as JOHO punya official writer kan? tuah manusia siapa yang tahu, betol tak? if korang malu-malu tapi ada bakat, aku nasihatkan baik korang bagi je bakat korang tu kat orang lain. banyak lagi orang nak bakat menulis ini! bukan senang! ayuh! emailkan ke johobaru@joho.my bersama 2 jenis penulisan yang korang pernah hasilkan sebelum ini. sebarang pertanyaan lanjut korang boleh bertanya dekat sana lah ok! ok lah. aku nak siapkan 'penulisan khas' aku. kita jumpa di perjumpaan penulis-penulis nanti yeh! chill!! 




7 comments:

Eyriqazz said...

Nak apply ble bro?tapi eden orang terengganu..hik3..

didi said...

tulis ape2 je ke?

Shukjessa said...

suke menulis tapi kdg2 malas sebab terlebih merapu haha

Carl Samsudin said...

silakan lah. semua dijemput. tak kira lah korang orang mana ke, umur berapa ke. dialu-alukan!

Lovely Emy said...

nak tulis apa.? nak try join..

sepet a.k.a zack_u said...

saya suka menulis, tapi tak paham apa maksudnye di sini, nak tulis pasal apa, perlu ke tulis ikut skema penulisan atau main taram asalkan orang paham?? kerana macam takut bila baca *saya mencari penulis* bukannya *saya mencari pembebel* hehehehe!

Carl Samsudin said...

nanti akan dibedri tugasan oleh JOHO. korang just email je JOHO. nanti diorang jawabkan okeyh? tq! =)

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails