Saturday, December 4, 2010

Kenapa? Kenapa? Kenapa? Harga Petrol RON 95, Diesel dan LPG naik?

 Salam! korang semalam tengok berita tak dekat TV3? berita tentang kenaikan harga petrol RON 95, Diesel dan LPG? RON 95 naik dari RM1.85 menjadi RM1.90 (naik 5 sen). diesel dan LPG jugak naik 5 sen. kenapa? alasan yang diberikan dengan kenaikan harga petrol dunia. then nak comparekan harga pertrol Malaysia lebih murah berbanding negara jiran (Singapore, Thailand and Filipina). HELLooloo! negara diorang bukan negara yang produce petrol! kenapa tak comparekan dengan negara yang produce petrol such as Saudi Arabia, Russia, Canada, China, Mexico, Vanezuela, Kuwait, Iraq, Khazastan, Argentina, Oman dan lain-lain negara lagi! tak payah lah nak sedapkan hati dengan memperbodohkan kita! Melayu bukan bodoh lah! ini lah namanya "Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan".

p/s: anda tahu kenapa?

1 comment:

Paria Perawan said...

akhirnya...
ada juga org melayu yg bijak!
aku suka daya pemikiran lu!
Syabas!

baca isu gula pulak :

http://amenoworld.blogspot.com/2010/12/roberk-kuok-tak-pandang-rakyat-malaysia.html

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails