Wednesday, March 31, 2010

" UV fotography "







" Cornetto Show your love "


Ok. dekat sini aku nak ajak kesemua viewers aku meh tolong aku boleh tak? sebab member aku Reza Mohamed ada join contest Cornneto Show your love. member aku ni perlukan bantuan untuk mengevote video clip dia yang chomel ni. jom kita tolong reza. wonder pets!! click link ini. VOTE! But u will need to Register first, Log In then vote.







p/s: amacam kiut tak percintaan budak-budak? if video tak kualiti aku takan promote. so aku rasa video clip ni sangat superb! good job fren!




" Yang Mana Satu Pilihan Kalbu? "


Aku bermain-main dengan teknik editing sementara takda kerja nak buat tengah-tengah harini. so apa pendapat korang? oraite or not?

before.

after.

p/s: credit to kukubesi.

" Earth Hour "


Salam pagi. Salam Subuh. aku tulis entry ni pukul 550 pagi. tunggu subuh ni. haha. baru balik dari tengok bola man united vs bayer munchen. aku nak bersorak je if boleh. no glory-glory man united today.

Ok. lets talk bout entry ni. last saturday after kukubesi workshop. aku begegas balik ke bilik aku mandi-mandi sebab nak mengejar satu event "Eart Hour" yang dianjurkan oleh ioi mall kulai johor. aku pergi dengan PA aku. sampai sana dalam pukul 930 pm. ingat event dah nak habis so cuak-cuak jugak la. nasib baik still ada. paling best baru nak start. beruntung.

Paling menyeronokan hari tu aku dapat usha the times and plaque of hapiness. ada lagi plaque of hapiness eh? malam semalam dekat sirens nite. rajin betol korang buat duit. masa malam tu atleast aku dapat borak-borak jugak la dengan the times and plaque ni. the times ni member kepada member aku. fendi dan enol dari statik. and plaque ni tak payah nak soalkan lagi la. member rasmi JOHO. so aku mengenjoykan diri aku pada malam tu. even crowd tak ramai. tapi still layan..

performance by the times:




performance by plaque of happiness:







So malam tu aku pakai bju KUKUBESI yang aku baru dapatkan siang tu. rare beb baju ni. bukan senang nak dapat. beruntung aku. btw baju joho yang dipakai oleh abang yang muka nak nak iras sam bunkface tu aku ada stock baik lagi. size L. aku jual RM80. ada berminat sila hubungi aku. baju tu da takda kat mana-mana da. thanks!

p/s: aku tak tidur malam ni. lepas treat member aku makan (sbb dia nak balik kl da), then meeting kat lost malaya, lepak singgah slalu makan. kedai mamak tengok bola. masih terbayang fan man u muka macam pinggan dalam hidung.





Tuesday, March 30, 2010

" KUKUBESI: Photoshop Workshop "


Salam pagi. Salam ceria. last sabtu aritu, lepas je sirens nite aku balik bilik aku teros tidur. angan-angan nak bangun awal pagi esok sebab ada class dengan si superstar KUKUBESI. aku bangun pukul 1015! gila gelabah bangun. (klux call aku cakap otw, haha). aku mandi secepat mungkin. angkut d5000 aku. notebook aku yang takda software photoshop aku redah je ke LOST MALAYA. sampai-sampai around 11. nasib baik. baru mula.! jom cekidaud gambar!

Lost Malaya Gallery and Lounge



ini dia guru kami masa hari tu. KUKUBESI.

Reez dengan laptop dia yang buat hal.

Azree paling hebat sekali.

Student-student si KUKUBESI.


Class start dari pukul 1030 am -6 pm. macam macam yang diajar oleh kukubesi ni. kagum aku dengan dia. aku siap salin notes lagi. nanti aku aplikasikan dekat gambar-gambar aku ok. idola aku photography kat malaysia ni si kukubesi la! kudos bro!! then ada masa-masa keluangan aku cekidaud lost malaya kejap. jom!


Koleksi-koleksi gambar di galeri lost malaya.




Habis je pukul 6 pm. gather kat lua lost malaya sambil makan-makan kueh and minum-minum petang. btw makanan yang disediakan oleh sedap corner memang terbaik. kenyang! asyik makan jek. thanks sedap corner!

si KUKUBESI dan lost malaya.


Tulang Belakang.

Hell Yeayh! kami.

Overall aku sangat berpuas hati dengan workshop yang dianjurkan oleh kukubesi ni. if korang yang kat luar sana nak tau. harga bagi kukubesi buat workshop dia kat luar tu dalam anggaran rm430-rm700. so korang tak rasa rugi ke join workshop kukubesi dekat johor ni? bagi aku itu adalah satu kerugian. "photograpy boleh buat duit".

p/s: si kukubesi ni orang raub pahang. aok style skali. jom majukan pahang.





Monday, March 29, 2010

" Behind the Scene: Siren's Nite "


Salam Isnin! Have a great monday. monday blues ni aku nak buat entry khas dedicated to para-para admins JOHO yang berhempas pulas menjayakan SIREN'S NITE. They are really awesome. energatic. cool. no politics and many more. aku sendiri nampak macamana diorang ni berhempas pulas menjayakan sirens nite ni. diorang buat berdasarkan minat dan semangat-semangat JOHO. tak kisah kene kutuk kena maki kena cerca. kentalkan hati jayakan sirens nite untuk JOHO lovers! jom cekidaud!!

barisan kuat. tulang belakang Sirens Nite!















Then finally nak thanks thanks thanks alot to Starbucks Coffee The Zone. hope akan datang tempat-tempat lain yang berminat nak buat event jemput-jemput la JOHO. insyaAllah JOHO akan bantu. " minum mee goreng starbucks paling best. betul azree?"

p/s: hari isnin budak-budak projek sarjana muda aku tengah ada symposium. mari sama-sama support! hell yeayh!




The Old Entry

Related Posts with Thumbnails