Friday, April 30, 2010

" Bahtera Nabi Nuh A.S Dijumpai di Turki "


Salam jumaat to all my readers. pagi ni aku mood kelaut sikit. so aku takda mood nak menulis ke berfikir ke. then aku terus jump ke laman berita dekat internet ni. aku terjumpa artikel yang mengatakan bahtera Nabi Nuh ditemui di Mount Ararat, Turkey. korang boleh la clcik 'sini' untuk baca lebih details. aku just bagitau korang jek. huhu.


p/s: selamat bercuti dihujung minggu!

Aminul Rasyid


Gambar ini diambil dari sini. 'click'.

Salam takziah kepada keluarga 'Aminul Rasyid'. remaja yang berusia baru 15 tahun ini ditembak mati dikepala oleh pihak polis ketika memandu kereta proton iswara aerobek. aku tak nak komen banyak-banyak pasal kes ini. if korang nak tau banyak pasal kes ni korang google la sendiri ok. Al-fatihah.

p/s: The Arrivals.

Wednesday, April 28, 2010

" Eats and Beats: JB "


Salam RABU dari Johor Baru. sekarang aku dah dekat JB balik dah. semalam tenghari aku sampai JB. so malam semalam as usual la if kat JB aku pergi jumpe team JOHO then kitorang gerak ke tempat makan baru! dekat area jalan dhobi. ' EATS & BEATS!! '

Cafe ni memang menyediakan pelbagai jenis sandwich. sandwich dia memang SUPERB and kenyang gila. yang paling best lagi, minuman and sandwich ni tak la mahal mana pon. memang berbaloi la. aku tak tipu. better try and then kasitau aku macamana ok? masa korang layan sandwich yang best tu sambil dengar beats-beats yang best-best korang boleh layan amik gambar macam aku amik dekat bawah ni. style woo. terbaik!!


ini pandangan hadapan kedai tu. if korang nak tau. kedai ni bersebelahan je dengan That's Cafe.

paling best. ' NO PORK '. JOHO was here.

korang boleh amik gambar macam ini.

macam ini.

dan macam ini pon boleh. layan~

ini antara gambar-gambar yang aku tiru tadi tu. tapi gambar-gambar ni lagi style! bravo!!



muka-muka yang datang ke Eats and Beats 2 kali sehari. gila.

dah kenyang. korang boleh rileks sambil online dengan laptop anda sini. free wifi here.



Beats-beats yang best akan diputarkan.


Macam-macam sandwich disediakan. aku malas la nak explain satu-satu kan. if korang nak tau korang boleh try ke facbook eats and beats ni. try click 'this'.

Menu yang style gile.

Eats and Beats ni bukak pada hari-hari. haha. dari pukul 11am-3pm and 6pm-11pm. if nak try contact eats and beats ni boleh try contact this number. 072210446. if korang pakai tee JOHO korang boleh get diskaun 10%! dont forget to take photo ok!

p/s: serious. sandwich dia best!! PROMISE.

Tuesday, April 27, 2010

" Jalan-Jalan di Mid Valley "


Oit2.. check-check. tadi aku kemas-kemas barang aku. aku usha-usha skit ada gambar apa dalam kamera aku. then aku spotted satu kat gamba-gamba aku pergi midvaley sabtu lepas dengan kakak sulung aku and family dia. masa ni memang aku dah plan dengan belle nak pergi jalan-jalan dekat mid valley. then terjumpa pulak kakak aku. so apa lagi aku pau la dia makan dekat TGI Friday dekat the gardens. sebelah jek mid valley tu.

ni la family kakak sulung aku ( abang fyruz, arissa, kak shasha). batrish hilang kemana ntah.

kami ngah tunggu makanan sampai. time ni lapar gila. nasib makan kat sini kenyang gila babi la.

Si nakal nak mampos. batrish!

p/s: nak balik JB cepat nak usha tempat makan baru dekat jalan dhobi. dengar kata sandwish dia menarik eh? tunggu aku review ok!

Monday, April 26, 2010

" My PA: Corporate Photoshoot "


Salam tengah malam ahad. hari ini hari last aku kat rumah. esok aku dah pulang ke JB. so tak tau lagi la bila aku berpeluang nak balik rumah ni. bukan senang nak balik rumah. dekat JB kerja berlambak-lambak. tapi hati aku dah rindukan JB and JOHO. so sebabtu aku nak balik jugak esok!! yeayh!!

Kali ini aku nak masukan sedikit gambar PA aku masa dia fotoshoot dengan Jaggat hari ini. so if korang nak tau jaggat just click 'sini'. jom layan gambar PA aku jap. berkonsepkan corporate.





p/s: im gonna miss my PA..

Sunday, April 25, 2010

" 3rd Episode: HUJAN "


Ok. ni entry terakhir pasal concert HUJAN dekat MAEPS tu. and ni jugak gambar-gambar last yang aku ada. so entry ni khas untuk RAINGERS yang datang malam tu. btw if RAINGERS nak tahu bout JOHO. freekan la diri ke facebook JOHO by click 'this'. and ke blog JOHO by click 'this'. korang pasti akan teruja sikit. try la. hahaha. jom layan gamba-gambar yang ada ni. RAINGERS with JOHO!!


ini terbaik!! aku jumpe JOHOlovers dekat sini! wah!! kagum semangat dengan tee JOHO 01. nantikan tee JOHO 02 soon ok!












Puas? aku tak puas sebab aku tak dapat snap banyak gambar malam semalam. betry camera aku low pulak. aku lupe nak charge dari minggu lepas.

Sebelum ni korang pernah dengar tak yang JB 'f**k' HUJAN? mesti penah kan? ahli HUJAN sendiri yang mengaku. terutama si NOH tu. itu kisah silam. yang bodoh sahaja 'f**k2' ni. tak berakal tak bersekolah. sekarang aku secara officially nak jemput HUJAN datang perform ke JB. aku tau HUJAN ada baca belog aku ni. nak nak si NOH 2 weiyh. turun JB la. ramai kot RAINGERS dekat JB. so sama-sama la kita lembutkan hati NOH tu turun ke JB ok? ahli HUJAN yang lain dah gian dah tu nak turun JB. NOH! bila lagi? even ko ludah amerika pon ko nak pergi amerika. ni kan JB rite? fikir-fikirkan.

JOHO loves HUJAN

p/s: nak dengar cerita sedih? aku semata-mata dari JB turun KL sebab nak pujuk rayu HUJAN turun JB. JB dah kemarau dah ni.takda HUJAN. come on!

Friday, April 23, 2010

" 2nd Episode: HUJAN "


Oit-Oit-Oit!!! Salam petang jumaat. so kali ni aku masukan entry sambungan entry sebelum ni. so dalam entry ini ada la sedikit sebanyak photo yang aku snap masa concert HUJAN tu berlangsung. 1st of all sorry banyak-banyak sebab tak banyak gambar aku snap sebab duk layan RAINGERS dekat bawah stage tu. main kepala gila.

So nak dijadikan cerita. aku sampai je dataran MAEPS, Mardi, serdang ni around 730pm. as dijanjikan dalam poster diorang la. then bila aku sampai memang belom start lagi. aku gegas capai kamera aku. setting apape yang patut and aku mulakan tugas aku snap-snap gambar.

Sampai je dekat dataran tu aku dah tengok ramai RAINGERS dengan baju HUJAN. wonder jugak mana diorang dapat. takkan bawak dari rumah kot. then pergi la aku ke kaunter pendaftaran. daa! kat sana aku dapat baju HUJAN. terus sarung!! thanks Hujan and thanks myBSN sebab sponsor concert HUJAN malam semalam. jom kita layan gambar sikit..

alat-alat yang dah sedia ready untuk diperformkan.

Crowd dah mula penuhkan space-space dekat depan stage. siap bawak baner besar-besar. paling best 'Stacy love Hujan'. haha!

Masa malam semalam. Hujan siap buat video klip dengan mengunakan RAINGERS yang hadir. so setting video semua dalam pukul 930pm baru siap. masa ni ada jugak aku dengar crowd dekat bawah tu dah bising-bising bila nak start concert Hujan ni. then dalam 945pm show start!!! check. check. 1 . 2 . 3. GO!!

Time ni RAINGERS memang gila. semua lagu memang non-stop moshing! terbaik!!



JOHO di pentas Hujan.





Noh - vocals/guitar

AG - Guitar

Hang Dimas - Keyboard

Izzat - Bassist

Yusof - Drum

HUJAN

Overall aku cukup puas pergi concert ni. last aku pergi concert Hujan dekat cherating bulan 12 tahun lepas. aku boleh cakap its SUPERB!! congrats HUJAN coz sekarang dah jadi duta myBSN dah. dengar cerita lepas ni korang nak gerak ke Amerika pulak. kata ludah Amerika. haha!.

Nanti aku masukan gambar antara RAINGERS yang hadir malam semalam!! aku berpuas hati!! basah lenjun! NANG LUNYAI!

p/s: tak jadi pergi melaka. duk berehat dirumah layan cerita melayu!

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails