Thursday, January 13, 2011

Anonymous Is Everywhere


Deng! Korang pasti tau kan apa itu 'Anonymous'. Anonymous ini merupakan orang atau sekumpulan orang yang suka menyerang orang-orang yang semakin berjaya dalam hidup. Bila korang sudah terkena dengan serangan anonymous ini, bermakna korang sudah berjaya dalam apa yang korang perjuangkan. Apa yang aku nak terangkan hari ini adalah serangan anonymous dalam dunia blogging Malaysia. *kita kecilkan scope*.

Anonymous ini jenis yang tak senang tengok orang lain senang. Jenis dasar busuk hati. Selalunya alasan yang diberikan oleh sang anonymous ini adalah mereka menyerang atas dasar menegur/berdakwah. Kenapa nak berdakwah mengunakan anonymous? Tunjukkanlah diri anda yang sebenar dan tegur secara one-by-one. Tak perlu lah nak jadi anonymous. Betol tak? Orang yang suka jadi anonymous ini kebanyakanya akan menunjukkan diorang adalah datangnya dari golongan-golongan yang suci murni dan baik ibarat malaikat. Sebenarnya diorang jenis yang busuk hati dan jeles dengan pencapaian orang lain. Betol tak anonymous?

Bagi yang selalu terkena dengan serangan anonymous ini. Aku nasihatkan korang semua jangan bertindak balas dengan serangan 'tin kosong' yang diberikan oleh sang anonymous. Aku tau korang sakit hati dengan apa yang anonymous serang korang itu. Tapi korang ingat bila korang balas, sang anonymous rasa kalah ke? SILAP! Diorang lagi happy. Ini semua psycology jek. Sebenarnya bila korang tak balas, lagi akan menunjukkan korang jenis yang malas nak layan 'craps' dan terus menerus menusuk jantung sang anonymous ini. Percayalah. JANGAN DIREPLY KOMEN-KOMEN BODOH ANONYMOUS.

Perlukah kita meng'approve' komen-komen sang anonymous? Jawapan dia. PERLU. Sebab bila kita tak approve, sang anonymous ini akan lebih mengganas. Dia akan terus memprovoke sambil mengatakan korang pengecut sebab tak approve komen diorang. Dia provoke korang by mengatakan korang jenis approve komen-komen yang kipas bontot korang jek. Macam dDrRozmey. Faham kan? So, korang approve je. Tapi jangan dilayan. 

Dalam dunia sebenar, sang anonymous ini ibarat musuh-musuh korang yang korang sendiri tak kenal. Tapi suka kutuk-kutuk belakang korang. Orang-orang jenis macam ini korang rasa penting ke dalam hidup korang? Semestinya tak pentingkan? Yang paling penting kawan-kawan yang close dengan korang yang tahu korang ini jenis orang yang macamana. Yang bagi kebahagian bukanya sang anonymous tetapi kawan-kawan yang rapat dengan korang. Kebnyakan anonymous adalah stalker. Abaikan je ok =)

p/s: ada tak kemungkinan Anonymous nak serang entry ini? If ada kita abaikan jek =) *terus dia tak jadi nak serang!*




32 comments:

anonymously me said...

like.
(since xde butang like)

thinking to0 much said...

if kau knl fynn jamal.. bace die punye blog..

It inspires ppl.. n talking bout org yg suke mnjatohkan org ni.. die wat entry baru sal tu.. org tu terkene batang idung sndiri.

Encik Tikus said...

ahaha, agak agak anon datang sini tak ?

Syafiqah Sabki said...

haha..loike3=D

masnurain said...

hohoho..
saya penah kena serang dgn anon2 nie..!!
betul ape yg carl ckp..
lagi kte layan ag mjadi sbnr nye dorg tu!!

BeaN MorENo said...

aku anon - habis aku memang tak suka tgk blog ko bagus carl!hahah

My MiRa said...

mira pernah kena dengan serangan anon ak.ak anonymous ni.....memag keburukan la feedback yang die bagi...but mira senang je bila die serang kita..kita publish kan coment die besar2,hu3

niDa said...

bile anon yang comment, wat entry psl die plak.. HAHA...

x suke la cara diorg ckp (sesetengah la..) mcm bagus je.. dah la x berani nk tunjukkan diri...

alih2 ckp xde blog or xde akaun.. tah ye tah x..

Nurul Aima Hj Kaim said...

:) saya pun dah pernah dpt komen dr ANON ni..hu hu

Carl Samsudin said...

Hanam: memang takda butang like. hahaha. len kali share jek =)

Melor: Yes! Fynn Jamal memang begitu.

Encik Tikus: aku rasa tak kot. so far blog aku jarang kene hentam dengan anonymos nih. tak tahu lah kali ini kene hentam pulak.

Syafiqah: Like kan!

Masnurain: Yup. jangan melayan. if kita melayan dia makin menjadi2. so buat donno jek!

Bean: Aku lagi tak suka blog ko bean! hahahaha.

Mira: If publish komen die besar2 lagi dia happy. nampak mira geram dengan apa yang dia buat. lenkali buat bodoh je ok. dia jeles 2 mira berjaya.

nida: jangan lah wat entry pasal anon. nanti dia happy. nanti nampak nida yang kalah. macam carl cakap. kita buat dunno jek. =)

nurul: kebnyakan anon ni suke serang blogger perempuan. and kebanyakan anon adalah lelaki.

ween said...

xpernah dpt comment dr anon, mean sy masih belum berjaya la kan t___t

love this entry

AyuE SurihanyOt said...

selalunya anon ni datang dari yang kenal kita jugak yg selalu baca blog kita yg selalu stalk kita..tu sebab diorang boleh sembang kencang nak kutuk kita bagai..

Carl Samsudin said...

ween: hahaha. tunggulah nanti bila dah sampai tahap berjaya anon pasti akan menyerang!

Ayue: betol lah. kenapa lah diorang tak dedahkan diri diorang kan? betol tak?

ishiko said...

hahaa.. yg pastinye anon ni suke sangat tinggal komen..

Cik Nadia Bayu said...

uhuhuh. penah jugak dapat komen haremmm dari anon-anon pengecutt. tapi sket je ar. kat chatbox pun ada juga. memang buat bodo jek. tak dilayan. mmg pastu dorg pun diam tak mengganas dah.

Carl Samsudin said...

ishiko: Anon ini akan tinggal komen yang macam haram bila dia tak berpuas hati atau jeles dengan sesuatu benda. biasa lah. sifat manusia. jeles menjelesi!

Cik NadiaBayu: Alah! Cik Nadia cantik. confirm lah Anon suke menyerang. kebanyakan orang cantik sahaja yang diserang anon nih. yang penting jangan layan macam cik nadia buat! good!

Cik Agogo said...

phuh... nasib baik la tak berapa cantik dan agak klasik... jadi takde la kene serang dengan anon yang jenis tak puas hati tu... jenis yang bodek berbakul2 tu ade la... ehehe

Nurana said...

sy plak x penah dpt komen anon2 ni! (perlu ke bgtahu)..haha..kbnykkan anon yang komen,yang sy bace kat blog org lain slme ni,sumenye sbb jeliz,n iri hati..hnye sebilang kecik je yang bagi support..

Dilakochan said...

*Like*

Aku perati orang2 yg dah ade peminat dkt dunia blogging ni,
mesti akn merasa ah kene serang dek ANON ni.

Xleh tgk org senang si ANON ni. sedih btol.

Sophie Al-yahya said...

baru terbaca kat blog cik epal psl anon.

Annoying eh diorang nih? cakap macam bagus pulak. Anon=total loser.

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

penah kena serang ngan ex yang gune identiti anon. dah la guna bahasa rusia. hahaha. nampak sangat gune google translate. dah abis anonymous la sangat tuh. haha.

Carl Samsudin said...

Cik Agogo: jenis yang bodek 2 memang banyak. hahah. agak classic 2 apa maksudnya? berumur kah? =)

Nurana: nak ke kene komen dengan anon? anon komen menyakitkan tahu tak? tunggu nurana dah berjaya nanti pasti ada lah nanti anon yang komen! tunggu je lah =)

Dilakochan: Like! Dila anon ni mang dilahrikan dari jenis2 orang yang tak berpuas hati dengan orang. sabar je lak ok!

Sophie: 2 lah. teperasan dari blog cik epal jugak. tu yang rasa nak buat entry pasal anon nih.

Fatimah: wah! gila psyco ur ex. dia stdy kat rusia ka? or just tau guna google translate jeh.

Amir Rayyan said...

singgah..biar lah mereka singgah carl...:)

Anonymous said...

cmne dgn anonymous yg ske bace blog ko?aiseh.tak smue anonymous ske hentam2 blogger contohnye aq.btw,aq juz na bg cdgn kt ko sbb aq ase blog ko lain skit sbb konsep blog ko mcm esemen contohnyer projek gadis,projek blogger,carltv.pe kate ko narrowkan projek blogger ko kpd blogger dlm campus.aq tade blog tp aq ske bce gak bce blog awek2 ni


http://orenisue.blogspot.com/
http://88arufasln.blogspot.com/
http://hanakasaari.blogspot.com/
http://sluarketat-lawalawa.blogspot.com/
http://munie-hyppo.blogspot.com/
http://petisuaraku.blogspot.com/
http://aryanawilliams21.blogspot.com/
http://nanana-nawaree.blogspot.com/
http://eeqa1988.blogspot.com/
http://ayuerobin.blogspot.com/
http://akuesazie.blogspot.com/
http://88arufasln.blogspot.com/
http://cutebear261.blogspot.com/
http://shikinslife.blogspot.com/
http://nadiafitrihavez.blogspot.com/
ko try r cekidout blog dorg not bad ar bg aq.
sekadar bg cadangan.tq

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

carl : google translate semata2. haha. sibbaik those days were over. skang dah takde anon kacau2. yay!

Ari said...

apesal ada blog aku sekali? whahaha!!

encik carl, sila letak 'like' button boleh?? ;)

. said...

blog yang tak best adalah blog yang tak pernah kena serang anonymous.sebab tak ada orang dengki~haha.eit, ni POV ku lah..

radin fadli said...

mmg,kadang kala, mereka terlalu boring kot,jd buat kerja-kerja bodoh...mcm ni

Anonymous said...

lu ni gedik la carl. dah ada gf buat cara ada gf. jgn smpai gf lu kene rampas.

iqbalhakimi said...

anon gah pada komen,tapi tak gah pada nama..haha..

ekyn ashikin said...

ahahah.. betul gak kate kau.. tapi x semua anon mcm tuh la.. segelintir sahaja.. sia mereka yang baik.. tapi mereka yang x baik, baik baik la jadi.. jgn jadi x baik.. hahah

Anonymous said...

We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect Us... kami menyerang orang yang mengambil duit dari rakyat(orang ramai)...tak kira apa bangsa......download dengan percuma tapi kenapa kita harus bayar..itu bukan dari hak orang yang mencipta sesuatu prodak.....tapi dari orang yang hanya mementing kan diri....kami tak suka kacau orang yang tak ada salah dengan kami....

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails