Wednesday, January 26, 2011

STATIK


STATIK

Salam all my readers! korang mesti suka dengar lagu kan? Mesti ada penyanyi kesukaan korang kan? Tak kira lah dalam negara atau luar negara. So hari ini aku nak story sikit pasal kisah aku berkawan dengan artist. Haha. Artist yang dimaksudkan adalah kumpulan STATIK. Popular ke kumpulan Statik ini? Sedap ke lagu kumpulan Statik ini? If tak sedap takkan duduk top-5 carta X25 di XFM selama berbulan-bulan. Mengalahkan Hujan, Yuna, Bitersweet dan lain-lain lagi.

Carta X-25 XFM
*single terbaru dari Statik - Gelap pernah meduduki tangga ke-2*






Actually ahli anggota Statik ini merupakan kawan-kawan baik aku. Aku kenal diorang awal tahun lepas. So sejak tu aku selalu lah melepak and join diorang ini pergi jaming dan shows. Ahli rasmi Statik terdiri dari 3 jejaka iaitu Haziq/Bagak, Enol dan Fendi. Hassan pula merupakan ahli tak rasmi Statik. Statik merupakan satu kumpulan muzik yang mempertaruhkan genre muzik electro+pop+punk atau lebih dikenali lagi sebagai 'Genre Statik'. Genre yang amat catchy dan sedap telinga mendengar. Serious best! *if tak sedap korang boleh blasah aku cukup-cukup*.

Haziq/Bagak - Vocalist dan Guitarist

Enol - Drummer

Fendi - Guitarist

Hassan - Bassist

Anak muda dari Johor Bahru ini actually baru melancarkan mini album pertama diorang yang mengandungi 7 buah lagu. Setiap lagu yang dimuaatkan memang amat memuaskan hati. Feedback yang aku terima dari FanStatik banyak mengatakan lagu-lagu ini amat catchy dan ada yang teringat zaman-zaman bercinta. So far hampir kesemua FanStatik amat berpuas hati dengan mini album dari Statik ini.

Mini album Statik

So dekat sini! Aku nak cadangkan pembaca blog aku cuba dapatkan mini album dari Statik ini. Aku janji korang pasti akan suka. Serious aku cakap. If korang nak try dengar demo-demo lagu dari Statik korang boleh la ke facebook Statik dan dengar disitu. Sebarang pertanyaan pon korang boleh ajukan di facebook Statik. Nah aku kasi korang link-link yang boleh korang dapatkan untuk mengetahui pasal Statik dengan lebih lanjut:


Cuba korang tengok video dekat bawah nih. Cuba lah! =p





p/s: Yuna pernah tweet mengatakan yang Statik ini merupakan band yang akan mengegarkan Malaysia pada 2011 ini. =)
p/s/s: Bila Statik nak turun KL nih!

8 comments:

wannurfazrini said...

yess, i nmpak tweet Yuna tuu . well yuna support Statik !


eh muka pendi blurr ! x baik wat mcm tu carl , nak blurr biar semua blurr ! ekekeke

Dilakochan said...

Oh dah keluar entry STATIK. Baru bangun tido. Nampak gamba abg2 statik!

Ye statik best! Dari statik kat bawah, sampai statik kt atas, aku tetap akn sokong statik!

Rindu nk tgk statik beraksi!
Ko cari ah gig tuk dorang kt KL ni, alang2 ko da kat KL! hahaha =p

Nurana said...

waw.kenal rapat la kirenye kan?

EB said...

Carl,
aku pernah tngk videography ko pasal band Statik ni..
Best mmg dOrg best!

Melz said...

ekekek gua pernah bersua dengan brader2 statik! yoh lagu gelap best doh kekeke

fiza said...

lagu-lagu STATIK suma besh2!!! moga2 STATIK akan lebih dkenali ramai nnti!! go3 STATIK! hehe..

Soda Zine said...

statik adalah antara band indie yang berbakat =)

NADIA NAZRI said...

statik mmg best!~~
Bagak is my fren n kami sekelas mase form 5..teheee tp bliau sangatlah pendiam..lalala

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails